Симон-Антони Иванов вчера постигна една от най-големите победи в своята

...
Симон-Антони Иванов вчера постигна една от най-големите победи в своята
Коментари Харесай

Иванов водеше със сет и пробив, но се размина със спечелването на първа професионална титла

Симон-Антони Иванов през вчерашния ден реализира една от най-големите победи в своята кариера, откакто надделя топ поставения Сергей Фомин и по този метод се класира за финала на фючърса в Ларнака. Така 22-годишния българин се класира за своя четвърти край и привидно имаше преодолимо затруднение пред себе си, срещайки нидерландеца Гай Ден Оуден, който се намира под номер 777 в международната класация.

Нидерланедецът обаче нееднократно към този момент беше изпитвал възприятието от спечелването на трофей в професионалния тенис и в последна сметка се наложи със 6:7(8) 6:2 6:4 над родния ни представител, с цел да завоюва своята седма купа. Все отново положителните вести за Иванов са, че прибави 6 точки за международната класация към актива си и след две седмица се чака да запише рекордно класиране, доближавайки се оптимално до дебют в топ 600.

Българинът сътвори истински чудеса от смелост в първия сет, където бързо се раздели с пробива си задатък и след това отрази внушителните осем сетбола, с цел да победи в тайбрека на траялата над час откриваща част.

Подемът в дейностите на родния ни представител продължи с цялостна мощ и той взе задатък от 2:0 във втория сет, единствено че внезапно напрежението го завладя доста съществено и нидерландецът изравни общия резултат, печелейки всички останали геймове в сета.

Петият подложен прекъсна серията на Ден Оуден, като взе дебютното си подаване в решителната част, само че доста скоро инкасира следващ брейк и въпреки да откри сили да доближи до паритет, то по-нискоранкираният състезател не позволи да изпусне напълно иниациативата в срещата и лиши нашия съотечественик от шанса да се поздрави с дебютна купа при мъжете.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР