Симеон Ставрев и Гергин Борисов от “ - - Спаси

...
Симеон Ставрев и Гергин Борисов от “ - - Спаси
Коментари Харесай

ПП-ДБ-СС с предложение за единен транспортен модел

Симеон Ставрев и Гергин Борисов от “ - - Спаси София ” оферират основаването на обединен транспортен модел в столицата. Това стана ясно след присъединяване на двамата общински съветници в ефира на Euronews Bulgaria.

“Единният транспортен модел е програмен продукт, който се зарежда с данни за напредването на пешеходци, коли, велосипедисти, градски и товарен превоз из целия град. Той ще направи превозът в София по-бърз, комфортен и безвреден ”, обявиха общинските съветници.

Представителите на най-голямата група в Столичния общински съвет подчертаха, че София е измежду дребното европейски столици, в които липсва сходен транспортен модел. Двамата допълниха, че моделът би дал нужната информация за оптимизацията на трафика, подвижността и инфраструктурата в града.

“Например, в случай че желаеме да построим нови два небостъргача на “Цариградско шосе ” или метростанция на Окръжна болница, единният транспортен модел би отсъдил до каква степен подобаваща е концепцията ”, посочи Симеон Ставрев.

“Тук не става дума просто да броим какъв брой пасажери има в градския превоз, а да знаем в детайли по какъв начин се движат всички - в това число пешеходци, велосипедисти, коли и товарен превоз. Има доста технологии, които желаеме да бъдат заложени в модела. Той ще разреши на общината не просто да установи, че има доста трафик и всички пътуват с коли, а да реши къде има потребност от нова бус лента и от градски превоз в съответния времеви период и тримерен потенциал ”, заключи Гергин Борисов.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР