Симеон Сакскобургготски и Соломон Паси ще дойдат в Пазарджик и

...
Симеон Сакскобургготски и Соломон Паси ще дойдат в Пазарджик и
Коментари Харесай

Симеон и Паси преподписват договора с ЕС

Симеон Сакскобургготски и Соломон Паси ще дойдат в Пазарджик и ще гостуват на Профилирана гимназия „ Иван Аксаков ”. Експремиерът и цар на България и някогашният външен министър ще се включат в символичното преподписване на Договора за присъединение на Република България към Европейския съюз.

Двамата видни българи са приели поканата на младшите посланици на Европейския парламент от гимназията, които са подготвили за тях и специфична стратегия. Гостите ще посетят единствената в област Пазарджик ученическа музейна колекция, ще минат по несимволичния Коридор Европа, ще седнат в едноименната публика. В програмата на визитата е планувано Симеон и Паси да беседват на по чаша чай с колектива на елитната пазарджишка гимназия. 

Гости на церемонията по преподписването на контракта за присъединение към Европейски Съюз ще бъдат регионалният шеф на Пазарджик Стефан Мирев, кметът на общината Тодор Попов, началникът на просветителния инспекторат Валя Кайтазова, шефове на учебни заведения и възпитаници от града.  

Договорът от Люксембург, подписан на 25 април 2005 година, към този момент е преписан от младшите посланици на Екологичен потенциал, които също ще се подпишат под този исторически документ. 

Инициативата е част от Програмата „ Училище - дипломат на Европейския парламент ” на Информационното бюро на Екологичен потенциал в България. През септември Профилираната гимназия " Иван Аксаков " в Пазарджик бе определена измежду 140 учебни заведения от цялата страната и стана едно от 30-те учебни заведения - посланици на Европейския парламент в България.

Учениците младши посланици от учебното заведение са определени от съучениците си посредством директни секрети избори, извършени по разпоредбите на Изборния кодекс. Осъществените досега начинания и разяснителни акции от учениците подредиха гимназията в Топ четири на учебните заведения посланици на Екологичен потенциал в страната все още, след направените междинни оценки на осъществяването на дейностите по Програмата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР