Симеон II излезе със специално обръщение във Фейсбук за Деня

...
Симеон II излезе със специално обръщение във Фейсбук за Деня
Коментари Харесай

Симеон II: Учителите са днешните будители. Да възпитаваш младото поколение е мисия

Симеон II излезе със особено послание във Facebook за Деня на националните будители, в което открои ролята на учителите за откриването и възпитаването на млади гении.

 

Ето какво написа царят:

 

Да възпитаваш е задача.
Скъпи съотечественици,
Честит Ден на националните будители!

На този ден отдаваме заслужена респект на българските възрожденски писатели и революционери, които с думите и делата си дадоха самочувствие на народа ни и подтикнаха духа му към битка за държавен суверенитет. Това е и денят, в който демонстрираме уважението си към хората на словото, на мъдростта и националното съзнание, хората, които възпитаваха генерации наред в обич към българското и поклонение пред Отечеството ни.

В този ден държа да се обърна най-много към българските учители, тъй като те са днешните будители. Знам с какво възприятие на отговорност те възпитават актуалните младежи и какви старания поставят, с цел да развиват качествата им и да обогатяват знанията им. Давам си сметка какви компликации преодолява учителското съсловие в наши дни, с цел да пази престижа на българския преподавател. Искрено оценявам труда на преподавателите и тяхната безрезервност. Да възпитаваш през днешния ден младото потомство, да откриваш гении, да вдъхваш обич към знанието и най-много да мотивираш е задача.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР