Силвия е майка на второкласник и споделя, че лятната ваканция

...
Силвия е майка на второкласник и споделя, че лятната ваканция
Коментари Харесай

Предизвикателство за родителите през лятната ваканция: Децата до 14-годишна възраст не бива да бъдат сами

Силвия е майка на второкласник и споделя, че лятната почивка затруднява фамилията, защото не може да остави сина си у дома без контрол.
Вариантите са два - или баба и дядо, в случай че има подобен вид, или просто го записваш на занимания.
Силвия Ичева - майка на второкласник

В множеството градове у нас има държавни летни занимални, само че те са отворени единствено в избран интервал, нормално до края на юни, сподели наша инспекция. А Силвия споделя, че частните занимални костват сред 700 и 800 лева месечно.
Наистина са едно съществено перо от бюджета, само че в случай че нямаш избор - няма какво да направиш. Синът ми обаче отхвърли да бъде в тези занимални и в този момент прекарва лятото на село с баба и дядо.
Силвия Ичева - майка на второкласник

Албена Симеонова е шеф на лятна занимания  и съчетава занятията на децата със спорт и игри.
Държим на това да осмислим времето на децата през лятото, търсим салдото сред това, което е учено в миналата година. Да не не помнят българския език и математиката. Има игри на открито, има визити в паркове, в музеи.
Албена Симеонова - шеф на лятна занимания

Летните занимални дават сигурност на работещите родители, които нямат възможност да се грижат целодневно  за децата си, споделя Симеонова.

Законът за протекция на детето и фамилният кодекс обаче поясняват родителския контрол по друг метод. Според кодекса родителите би трябвало да оказват непрекъснато физическо наличие, до момента в който детето не навърши 14 години.
Общата отговорност, която ни се постановява от Закона за протекция на детето е от 1000 до 2000 лева Тя е обвързвана с това в действителност родителят да не е обезпечил средата, т.е. той е заключил вратата, само че вътре в самото жилище средата е безвредна, съгласно възрастта на детето, няма директен риск за неговия живот. Тази административна наказателна отговорност доста бързо може да прерасне в наказателна, в случаите, когато с това си държание го изложи на риск и там в Наказателен кодекс регулацията е до 14 години.
юрист Юлия Радоева

Според юрист Радоева разликите в законодателството водят до неверно правоприлагане и осмисляне от страна на родителите и по тази причина би трябвало да бъдат наложени промени. А въпросните разпореждания в закона за протекция на детето не са променяни от 2009 година насам.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР