Силно затруднено е преминаването на Дунав мост, алармират медиите в

...
Силно затруднено е преминаването на Дунав мост, алармират медиите в
Коментари Харесай

Дунав мост се задръсти заради издирването на терористите

Силно затруднено е прекосяването на Дунав мост, сигнализират медиите в Румъния и поучават водачите, на които следва пътешестване към България, да употребяват различни гранични пунктове. Причината е, че поради информациите за търсене на лица, обвинени в терористична активност, граничните служители на реда в България от събота правят детайлни инспекции на всички категории транспортни средства, което води до увеличение на времето за очакване на границата. Митничарите пък отказвали да излязат от кабините и водачите на транспортни средства трябвало да се показват персонално пред контролните пунктове, което водело до огромни опашки. Мимоходом се добавя, че в румънската част на моста се правят и ремонтни работи, което затруднява трафика. Според в. „ Гъндул “, в неделя водачите, които желаят да влязат в България през митницата в Гюргево, били принудени да чакат на опашки по 3-4 часа.

Румънската компания за пътища и автомагистрали и министерството на външните работи оповестиха през вчерашния ден, че българските управляващи са въвели спомагателни инспекции на всички гранични пунктове от съображения за сигурност, написа „ Гъндул “.

Вчера се появиха известия в медиите, че на територията на страната са влезнали двама чужденци, за които се счита, че имат отношение към „ Ислямска страна “. Министерство на вътрешните работи опроверга информацията, като разгласи, че става дума за „ медийна интерпретация на провежданите от ведомството мероприятия “ с друга устременост – защита на провеждащото се всеобщо културно мероприятие (Spirit of Burgas) и противопоставяне на противозаконната миграция и разпространяване на недействителни документи за идентичност.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР