Силно сме притеснени от действията на властите в РСМ, които

...
Силно сме притеснени от действията на властите в РСМ, които
Коментари Харесай

Коджабашев, МВнР: Властите в РСМ се опитват да ограничат правата на българите

" Силно сме обезпокоени от дейностите на управляващите в РСМ, които се пробват да лимитират правата на българите там и съдействието сред двете страни. Това държание опонира на договореностите, които бяха признати предходната година. България към момента чака отговор за справедливото правосъдие против нападенията над българските културни клубове в РСМ ", това сподели през днешния ден на брифинг зам.-министър Костадин Коджабашев, където показа настояща информация за работата на Министерство на външните работи, съобщи кореспондент на  " Фокус " .

" За палежа на клуба " Иван Михайлов " в Битоля разбрахме, че вместо причинителят да бъде съден за нападението, той е сключил контракт с прокуратурата за понижаване на присъдата, добави Зам.-министърът на външните работи.

  " В момента подхващаме всички старания за информиране на Европейска комисия. Условията за интеграция на РСМ в Европейски Съюз към този момент са ясно разискани. Без равни права на всички жители, РСМ мъчно ще напредне в интеграцията си ", Желязко Радуков, специалист в Дирекция " Югоизточна Европа ", по време на брифинга в Министерството на външните работи (МВнР). 

.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР