Силно се спекулираше със законодателната процедура по промените в Изборния

...
Силно се спекулираше със законодателната процедура по промените в Изборния
Коментари Харесай

Данаил Кирилов: Силно се спекулираше с промените в Изборния кодекс

Силно се спекулираше със законодателната процедура по измененията в Изборния кодекс. Изразявам терзанието си, че в публичното пространство доста се приказва, а малко се чете. Това изясни на съвещание на правната комисия ръководителят ѝ Данаил Кирилов.

,,Политизирането на обстоятелства и условия може да докара до деформиране на публичното усещане, в една или друга посока. Четете обществените документи, те са задоволително подробни. Дават визия и за най-дребния подробност. Добросъвестността изисква да се срещнем със всички детайли'', разяснява Данаил Кирилов.

Според него необятното използване на машинното гласоподаване ще докара до механически проблеми в изборния развой.

„ Не препятстваме този прийом, само че сме длъжни да предупредим гласоподавателите, че не машините и хартиите ще ни решат политическите проблеми и проблемите с доверието. Създаваме си ги сами “, акцентира Данаил Кирилов.

„ Истината за преференциите е, че няма нищо противоконституционно в тях. Затова, което омбудсманът приказва - дано насочи искане до Конституционен съд, дано да се изследва този въпрос “, сподели още ръководителят на правна комисия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР