Силно ограничените възможности на отделни граждани да се противопоставят на

...
Силно ограничените възможности на отделни граждани да се противопоставят на
Коментари Харесай

Още едно много спорно застрояване минава в Дианабад

Силно лимитираните благоприятни условия на обособени жители да се опълчват на строителни планове бяха доказани с следващо решение на последна инстанция.
Този път става въпрос за столичния квартал " Дианабад " и желанието да се строи тъкмо до 49-та детска градина " Радост ". Там живеещи наоколо до плана хора подават тъжба в съда поради очевидно, съгласно тях, превръщане на Подробен организационен проект (ПУП) посредством пробив на дребна уличка. Така се заобикаля възбраната да се строи на калкан. Разрешението е подписано персонално от основния проектант на София Здравко Здравков.
" Това ли разбирате под градоустройство - превозване на тупици, които да уредят по-плътно застрояване на парцелите? Разбира се, отговор не чакаме и да получим, ясно ни е, че мачът е свирен авансово и ние сме единствено фенове на един доста лицемерен спектакъл ", споделят хората в задочна имитация към Здравков.

Липсата юридически интерес се обуславя от член 131 от Закона за устройство на територията (ЗУТ). Там действително написа, че заинтригувани лица са единствено тези със прилежащи парцели или парцели в самия Подробен устройствен план. Съдът не смята подалите жалбата хора за такива, въпреки те да живеят в региона на градежа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР