Силно напрежение разтресе Цар-Симеоновата градина в Пловдив снощи. В екшъна

...
Силно напрежение разтресе Цар-Симеоновата градина в Пловдив снощи. В екшъна
Коментари Харесай

Екшън и гонитба между полицаи и фенове след дербито на Пловдив

Силно напрежение разтресе Цар-Симеоновата градина в Пловдив нощес. В екшъна участваха представители на органите на Министерство на вътрешните работи и футболни ентусиасти, от агитката на Локомотив, осведоми „ Марица ”. Зрелището се разиграло към 22:00 часа.

До чиновниците на реда достигнала информация за идни конфликти в центъра на града, по тази причина бронирани служители на реда завардили главните горещи точки. През това време ентусиастите са се уговаряли за „ мерене на силите ” в Цар-Симеоновата градина. Там се е събрала цялата агитка на Локомотив в очакване на битката. Колегите им от Ботев, обаче, решили да се поспрат на „ Копчетата “. И останали там.

Малка част от ентусиастите се сбили пред „ Супа бар “-а, само че полицията незабавно се намеси и потуши пристрастеностите. Останалите „ черно-бели “ почитатели, които бяха към 50 индивида, се събрали на Езерото с мечката. Те изглеждали очевидно обезпокоени, откакто видели, че няма ботевисти, а единствено служители на реда.

Служителите на Министерство на вътрешните работи решили да щурмуват. Светкавично, само че тихомълком, агитката стартира да се изнася, а след тях получилите подкрепление служители на реда. Гонката минала през огромна детска площадка и около Езерото с пеещите фонтани.

На улица „ Велико Търново ” дошъл още един полицейски бус, а групировките се насочили към ул. „ Иван Вазов ”. Там част от почитателите се разпръснаха, а други траяли към гарата. Пристигнали и моторизираното звено „ Сигма ” към МРВ. Със задружни услилия, органите на реда притиснали ентусиастите.

За благополучие не се стигнало до ескалиране на напрежението. Запалянковците се вразумили и послушали съвета на полицията – да си вървят у дома. Оказало се, че огромна част от почитателите са паркирали точно там, очевидно са се опитвали да стигнат до колите си, преди да ги настигнат униформените.

Жандармерия пък отърва стадиона в парк „ Лаута “ от разгром. Побеснели след загубата от Ботев ултраси на Локомотив се били организирали и тръгнали да щурмуват стадион „ Локомотив “, с цел да потърсят отговорност от управлението и тима за злополуката в обичания им клуб. От Министерство на вътрешните работи планували гнева на почитателите и към комплекса били разположили доста служители на реда и жандармеристи. В укротяването на пристрастеностите бяха употребявани и полицейски кучета. Около 22:30 часа униформените съумели да въдворят ред.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна стратегия


Снимка: " Марица "


Снимка: " Марица "


Снимка: " Трибуна Пловдив "

 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР