Силно индустриализираният ни свят е създал обширни лабиринти от стомана,

...
Силно индустриализираният ни свят е създал обширни лабиринти от стомана,
Коментари Харесай

7 призрачни места, които приличат на сцени от научна фантастика

Силно индустриализираният ни свят е основал обширни лабиринти от стомана, бетон и… отпадък. Много отпадък. Когато течението за човечеството промени посоката си, нещата, които в миналото са били от най-голямо значение, са оставени да вехнат измежду природата. Но когато попаднеш в някой от тези светове на наслойка и тетанус, възприятието е като че ли си прескочил в странна нова епоха, където бъдещето е предишното и предишното е… античното минало. Понеже взехме да се объркваме, напряко ви представяме 7 футуристични зарязан места.

Югославските монументи

Когато забележите нещо такова в далечината, знаете, че сте минали през звезден портал в някой отдалечен свят или, че машина на времето ви е изпратила на бъдещата Земя. А може пък и това самото да е машина на времето. Или… или просто монумент.

Югославците са почитали и идолизирали жертвите по времето на Втората международна война с сходни монументи и по този начин са се родили хиляди паметници из цяла Югославия. Очевидно единственото предписание при тези монументи е било да са допустимо най-странни.

Югославската фантазия обаче среща края си при започване на 90-те, когато и самата страна потъва. Повечето от паметниците са разрушени, само че доста от тях към момента стоят изоставени измежду Балканите, като изгубени във времето.

Енергомаш – Москва

Погледнете това. Очевидно е ядрото на Звездата на гибелта. Всеки миг Хилядолетният сокол ще премине от тук, с цел да трансформира това знамение в нереалистично мощна детонация и всички ивоки ще честват.

Всъщност фотографията е направена наскоро и то в нашата вселена. Оказва се, че планините от индустриални боклуци, оставени от някогашния Съветски съюз са родили просвета на подземния откривател. Благодарение на готин съветски закон, съгласно който влизането не се смята за щурм, стига да има отворена врата или разрушена врата, в този момент стотици руснаци обикалят измежду камари от руска наслойка с вярата да открият някое изхвърлено порно. На чело на това придвижване е Лана Сатор, която документира приключенията си на своя акаунт в LiveJournal.

Снимките са направени от Сатор и нейни другари, които са се промъкнали в държавната станция на Енергомаш покрай Москва. Може да ви звучи като фабрика, която създава най-кофти енергийната напитка в света, само че в действителност задачата й е била изпробването на ракети – огромни ракети.

Бузлуджа – България

Това несъмнено е отдалечена имперска база на планетата Хот. Но чакайте малко, не бяха ли бунтовниците, които имаха база там? И до момента в който сме на въпроса, тази голяма емблема със звезда несъмнено не е от кино лентата.

Огромната постройка в действителност може би разпознавате като паметника Бузлуджа, покрай Шипка. Той не всеки път е бил по този начин занемарен и затрупан със сняг, само че даже в най-хубавите си дни е изглеждал като нещо излязло от научнофантастичен филм на 80-те.

Паметникът е основан, тъй като през 1891г там група българи са се събрали скрито, с цел да основат социалистическа партия. Десетилетия по-късно Втората международна война оставя цяла Източна Европа в ръцете на Сталин и комунистите завладяват властта. За да отбележат срещата от 1891г, от партията построяват голяма летяща паница от бетон на върха на планина посред нищото. Само 10 години след отварянето си през 1981г пада Желязната завеса, а с нея и комунистическото държавно управление на България. Паметникът е зарязан, а оттогава българите показват какъв брой доста им пука за социалистическите идеали.

Супер самолети – Русия

Ах, този Съветски съюз! С неговия комунизъм, нуклеарни ракети и разрушили се галактически кораби. Как другояче бихте обяснили това нещо? Очевидно се е озовало там, откакто два от осемте светлинни мотора са отказали на път за Голямата мечка, принуждавайки го да се разбие на нашата планета. Така би изглеждала злополуката в Розуел, в случай че беше станала в Русия, а не в Ню Мексико, а извънземните са били от работническата класа и са имали неутолим култ към моторите.

Това са останките от чудовищния екраноплан Лун. Създадено да се носи по повърхността на водата, прегазвайки всичко по пътя си, това транспортно средство е тежало 380 тона, имало е обсег на крилете 45м и е разполагало с шест противокорабни ракети.

Но военните машини не са единствените неща, претърпели епични трансформации в Съветския съюз. Градският превоз също е изглеждал като че ли върви по междугалактически маршрут. Руският хидрофойл Метеор да вземем за пример е изглеждал като излязъл от комикс с Бъкс Роджърс и е паднал посред гората, с цел да изгние.

АЕЦ Хартсвил – Тенеси

Когато във видео игрите видите такава дупка с осем симетрични пътеки към нея и зелена гнусота на всички места, нищо хубаво не се случва. Или ви хвърлят да ревизирате какво има долу, или някое извънземно гигантско страшилище ще изскочи всеки миг.

Добре пристигнали в една от дребното изоставени АЕЦ на планетата – Хартсвил в Тенеси. За нея са били изхарчени милиарди, преди парите за плана да привършат и да са й теглили чертата преди даже да влезе в употреба. Сега охладителната кула си стои заспала, приканвайки всеки приключенец да я разгледа… или да я изкачи като Спайдърмен. И тъй като реакторът в никакъв случай не е задействан, можете да разглеждате спокойни, без да се притеснявате, че ще ви порасне някоя спомагателна ръка или око.

Пиесток – Англия

Гледка като тази може да се изясни единствено по един метод: тази дупка ще изстреля сразяващ планети лъч на гибелта и единствено вие можете да я спрете. Ако стоите толкоз близо, евентуално към този момент сте се отървали от неприятния и сте изрекли изтърканите си реплики, тъй че в този момент би трябвало да срежете вярната жичка и да хакнете компютъра, с цел да качите вирус, преди вие и всички останали да се превърнете в цветна пара.

Пред очите ви в действителност е Test Cell 3, камера за тестване на ракетни мотори в Пиесток. Това е секретна постройка, издигната от британците през 1949г и изоставена през 2000г. Там би работел същинския Кю, в случай че той проектираше големи ракетни мотори и притежаваше манията на Ридли Скот по тръбите.

Дори Холивуд е забелязал, че Пиесток е една подготвена кино площадка. Точно против Test Cell 3 са построили яка, футуристична врата, която са употребявали особено за кино лентата „ Сахара “ (Sahara).

Подслушвателната станция Тюфелсберг

Тази постройка води началото си от Втората международна война, когато Битката за Берлин изравнява по-голямата част от града със земята. Нещо трябвало да се направи с всичките тези парчета, преди да може да се издигне града отначало, тъй че Съюзниците решили да ги употребяват, с цел да погребат някогашния Нацистки механотехникум.

Щом всички камъни били събрани и насъбрани на камара, решили да основат Тюфелсберг (или Дяволската планина), което станало най-високата точка в Берлин – 115-метров неестествен рид, съдържащ 75 милиона кубика тухли, метал и скрап от целия град. След това, като финален жест към нацизма, Съюзниците издигнали голяма постройка на върха на хълма.

Всъщност това е подслушвателна станция, построена от американската организация за национална сигурност по време на Студената война. Дяволската планина, като най-високата точка в Берлин, се оказала идеалното място за подслушване на руснаците. След края на войната обаче, всекидневието на руснаците станало по-малко забавно и постройката е изоставена. Какво тъкмо е ставало там, когато станцията е работела, остава засекретено.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР