Силният вятър не попречи на жизнерадостното настроение, завладяло Правец днес.

...
Силният вятър не попречи на жизнерадостното настроение, завладяло Правец днес.
Коментари Харесай

Над 300 деца от Правец вече знаят как да сортират отпадъци

Силният вятър не попречи на жизнерадостното въодушевление, превзело Правец през днешния ден. Дворът на ОУ „ Васил Левски " и ГПЧЕ „ Алеко Константинов " се оказа стеснен за искащите да се включат в интерактивното куклено шоу, проведено от „ Екопак България " и община Правец. За него в града дойде „ Театърът на приказката - София " с просветителния си театър „ Приказка за юначета с празни тумбачета ". Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, героите, които живеят в парка и се хранят с отпадъците, изхвърлени разделно в жълтия, синия и зеления резервоар на „ Екопак България ", научиха децата от детски градини „ Индира Ганди " и „ Здравец " и учениците от ОУ „ Васил Левски " за какво е значимо отпадъците от опаковки да се събират разделно. Героите описаха какъв брой е належащо повече хора да изхвърлят разделно боклука си в разноцветните контейнери и обясниха по какъв начин отпадъците могат да бъдат рециклирани, с цел да заживеят нов живот. Всички деца танцуваха с героите от спектакъла, участваха в съревнование по подбиране на боклуци, а най-после получиха дарове - книжки за оцветяване и магнити с персонажите от кукления спектакъл.
Представлението бе част от пролетното турне на „ Театър на приказката - София " по самодейността на „ Екопак България " „ Нахрани ме разделно ". То се организира в партньорство с общините Ботевград, Своге, Тутракан, Плевен, Правец, Панагюрище, Тетевен, Пещера и Стрелча. Празникът е предстоящ от всички общини, тъй като на понятен за децата език се слага казусът за отговорността на всеки жител на планетата за запазване на природата. И от тук децата придвижват посланието си в своите домове и популяризират зелената концепция.


Малката Мина (6 г.), да вземем за пример, е твърдо решена да провежда разнообразни торби за другите типове боклуци вкъщи. А Мартин (7 г.) без проблем уточни къде са най-близките три цветни контейнера до къщата, в която живее фамилията му.

Образователната пиеса „ Приказки за юначета с цялостни тумбачета " пътува из българските градове пета поредна година. За този интервал актьорите от „ Театър на приказките " образоваха над 7000 деца на възраст от 4 до 8 години по какъв начин да събират разделно боклуци.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР