Силният резултат на крайнодясната Алтернатива за Германия е пряко следствие

...
Силният резултат на крайнодясната Алтернатива за Германия е пряко следствие
Коментари Харесай

Евродепутати: Резултатът на „Алтернатива за Германия” е следствие от лицемерната политика на Меркел

Силният резултат на крайнодясната „ Алтернатива за Германия ” е директно разследване от лицемерната политика, която Ангела Меркел води както в родината си, по този начин и на ниво Европейски Съюз. Това е позицията на евродепутатите Петър Курумбашев и Ангел Джамбазки, които разясниха вота в Бундесрепубликата пред БТВ.

„ Резултатът е пестник за цялата пропагандна машина в Германия ”, акцентира Джамбазки. Националистът уточни, че „ Алтернатива за Германия ” е получила подтик от „ неуместната за един християндемократ ” политика на канцлера по тематиката с незаконните имигранти.

„ Г-жа Меркел палеше доста свещички с тази безумна покана, тя възпламени огъня на митинга против безумната си политика ”, безапелационен беше той.

Курумбашев означи, че политическата настройка, която се оформя в Берлин въпреки всичко е по-добра от поредна „ Голяма коалиция ” сред леви и десни, която би дала още по-голям подтик на „ Алтернатива за Германия ” при последващи избори.

Според него обаче външен министър социалдемократ би бил по-отворен към тематиките за разширението на Шенген и Еврозоната. „ Аз от дълго време съм последовател, че лицемерието е надхвърлило солидарността в Европейски Съюз. Някои от страните, които ще ни одобряват в Еврозоната са с по-лоши индикатори от нас ”, уточни той.

Джамбазки разяснява, че твърдата позиция на Германия напоследък е била по-скоро с предизборна цел – „ с цел да не нервират тези, които са напрегнати по тематиката с незаконните имигранти ”.

Той акцентира, че до момента в който Меркел приказва за правила, Берлин приема закони, които са в несъгласие с европейските правила и ощетяват българските бизнесмени.

По тематиката за ролята на Русия националистът означи, че „ на територията на България има интензивности, които работят против националния интерес и те са свързани с съветската външна политика (…) Добрите връзки значат невмешателство, не провокация, не опити за дестабилизация ”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР