Силният човек в ДПС обяви, че е готов да стане

...
Силният човек в ДПС обяви, че е готов да стане
Коментари Харесай

Делян Пеевски: Мога да стана премиер за месец и ако рейтингът е по-висок, да остана

Силният човек в Движение за права и свободи разгласи, че е подготвен да стане министър-председател.

Николай Денков като какъв се бърка в работата на Народното събрание? Да не се напряга прекомерно министър председателят, да си прави работата, която в този момент не прави. Виждате какво се случва с хората – те бедстват четири дни. Този човек не работи нищо. Това съобщи ръководителят на ПГ на ДПС Делян Пеевски пред публицисти.

„ Има избрани неща, преглеждаме ги, ще има бюджет НЗОК. Между първо и второ четене ще прекроим нещата. За онколекарствата ни тормозят публичните поръчки. Нека разгледаме в детайли всичко “, добави той, написа novini.bg.

Денков след отхвърлянето на бюджета на НЗОК: Политическите игри са рискови за здравето

„ Целта ми е Николай Денков да стартира да си прави работата като министър председател. Четири дни видяхте ли го да прави работа? Седнал в уютното си кабинетче, разпорежда нещо онлайн. Той би трябвало да се занимава с тези неща хората да не бедстват четири дни. Той нищо не прави, рекомендацията ми е да стартира да работи. То му изтече и срокът към този момент, след три месеца няма да е към този момент министър председател “, разяснява той.

„ Той има по-ниско доверие от кабинета на Жан Виденов. Това обикновено ли е? Парламентът ще има все по-високо доверие. Ако би трябвало, мога да отида за месец да опитвам да съм министър председател и в случай че рейтингът е по-висок – може да остана “, сподели още Пеевски.

Като популизъм той дефинира заканата на президента Румен Радев да наложи несъгласие на бюджета.

За разпродажбата на държавни терени, той съобщи: „ Ако има такова нещо, ще го спрем. Видяхте, че на година 90 млн. лева са наемите от тази земя, за какво да се продават държавните терени? "

По мотив комисията за следствие на МЕУ, той изясни: „ Не я подкрепихме, тъй като преценихме, че има проверяващи органи. Така и не подкрепихме комисия за следствие на Министерство на вътрешните работи. реших, че по-правилното е да оставим прокуратурата да си проверява. Не искам ДПС да взе участие в популизъм, по тази причина се отхвърлих. “
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР