Силните майки са кошмар за много деца. Всеобщо е мнението,

...
Силните майки са кошмар за много деца. Всеобщо е мнението,
Коментари Харесай

Важните неща, на които силните майки ще научат децата си

Силните майки са призрачен сън за доста деца. Всеобщо е мнението, че те са властни и тиранични. От тях децата постоянно се опасяват и умишлено отбягват, само че истината е, че с тяхна помощ децата могат да израснат независими, самостоятелни, сполучливи и също толкоз, че даже по-силни. Стига посланията да бъдат вярно адресирани и вярно разбрани. Постижимо е, в случай че има взаимно самообладание и схващане.

Ето на какво може да научи децата си една същински мощна майка:

Независимост

Една независима и справяща се майка може да научи децата си, че всеки е кадърен да се грижи самичък за себе си, пълноценно и с наслада.  Силната майка може да има прелестна кариера, домът й да е комфортен и спретнат, децата добре обгрижени и възпитани. Нейният външен тип постоянно е безукорен, въпреки че миенето на прозорци, гладенето и готвенето не са й непознати.

Безусловна любов

Силната майка е образец за децата си във връзка с своето персонално време, здраве и ползи. Макар рядко да го показва, децата й са най-важни за нея, те са обичани и идеално обгрижени. Силната майка не се оплаква, не злослови по безстопанствен адрес и в никакъв случай не акцентира своите заслуги за всичко, с което й се постанова да се оправя. Обикновено намира време за усмивка и прегръдка и постоянно може да прекъсне заниманията си, в случай че някой има потребност от мъничко внимание.

Обич и себеуважение

Силната майка ще научи децата си да обичат себе си, колкото и сложна да е тази задача, тя не е невъзможна. От образеца децата ще се научат по какъв начин да се дистанцират от всичко, което не се отнасят директно до тях, по какъв начин да вървят напред, макар компликациите и даже в моментите, в които животът наподобява прекомерно комплициран, по какъв начин да не престават да вярат в себе си, даже в случай че всички други се съмняват в техните благоприятни условия. Децата на този вид майки ще знаят по какъв начин да продължат напред и по какъв начин да реализират задачите в живота си.

Чувствителност

Силната майка нормално е сензитивен човек, въпреки в очите на другите постоянно да наподобява коравосърдечна. Тя умее да владее възприятията си и да сдържа страстите си. Начинът по който тя умее да прегръща и успокоява обаче приказва друго – колкото и мощна да е, тя е жена и когато е нужно демонстрира откровено съчувствие и деликатност. Понякога не е изключено да я видите да плаче в банята.

Женска мощ

Тя ще научи децата си, че от всяка ситуация  може да се излезе с вдигната глава, освен това, тъй че, всички да чуят думите ви и да одобряват концепциите ви. Силната майка постоянно споделя:  „ Всичко, което не ме убива, ми прави по-силна “.

Вяра в бъдещето

Да не се връщаме обратно е умеене, за усвояването на което се изискват доста старания и воля. Мислите по предишното и съмненията, които изпитваме по отношение на него постоянно ни пречи да вървим напред, да се развиваме. Ето за какво е доста значимо да умеем да се фокусираме в проектите си и в стъпките, които да следваме, с цел да реализираме това, което сме си сложили за цел.

Търпение 

Търпението е мощ и всяка мощна майка го владее до съвършенство. Тя не избухва елементарно, не демонстрира непотребни усеща и върви решително към всяка своя цел, учейки насъщото и децата си.

Щастие

Щастието е постоянно някъде към нас, би трябвало единствено да отворим очите си за него. Силната майка ще научи децата си по какъв начин да са щастливи във всяка обстановка, даже в тази, в която ви се коства, че на плещите ви се е струпала цялата тежест на света.

Любов

Независимо от разликата в годините, мощната майка постоянно има на какво да научи децата си по отношение на любовта. Тя вижда с други очи техните избраници, по тази причина в случай че на нея не й хареса някой, това несъмнено значи, че нещата не са с добра вероятност. Майките рядко бъркат, тяхното шесто или може би шейсет и шесто възприятие постоянно им подсказва, кое е положително за нейните наследници. Няма майка, която би желала да види детето си с разрушено сърце, а и тя вижда нещата с очите на реалист, а не на влюбен младеж.

Силната майка ще научи децата си по какъв начин да са като нея – мощни и положителни. Как да се грижат за личните си деца, ще ги научи на деликатност, съчувствие, обич, само че и на неотстъпчивост, непреклонност и увереност.

 по материали от  thoughtcatalog.com

Инфо: http://purvite7.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР