Силна селекция от световни фестивали можем да гледаме на фестивала

...
Силна селекция от световни фестивали можем да гледаме на фестивала
Коментари Харесай

Киномания очарова с богата селекция световни хитове – сред тях Наполеон и Фаворитката на краля

Силна селекция от международни фестивали можем да гледаме на фестивала " Киномания “. Това стана ясно от гостуването един от уредниците на самодейността Христо Христозов в " Денят на Фокус “ по Радио " Фокус “.

" Владимир Трифонов, сърцето на фестивала, който взе участие и в селекцията, си отиде. За страдание той не може да участва, само че околните и майка му Антония се опитваме да продължим неговото дело. Иска ми се, в случай че ни слуша, да знае, че той е с нас, че в случай че той беше до мен в студиото, диалогът щеше да бъде доста по-интересен “, отдаде респект на приятеля и сътрудника си Христозов.

Мисията на " Киномания “ е да запознае публиката с най-хубавото от света на киното в последната година. " Владо посещаваше Кан, Берлин, Венеция и селектираше най-хубавото, което се прожектира. Показваме " Анатомия на едно рухване “, спечелил " Златна палма “ – превъзходен филм. " Странен метод на живот “ – последният филм на Палмо Алмодовар, също се прожектира на " Киномания “. " Фаворитката на краля “ е с извънреден боксофис във Франция и ще се излъчи в събота. Джони Деп играе Луи 15-ти и прави извънредно преобразяване. Публиката го одобри доста задушевно. Фестивалът на френския филм също е част от " Киномания “, даде детайлности за програмата Христозов.

Много от прожекциите са извънредни – в неделя вечер е извънредната прожекция на " Чист шанс “, дело на Уди Алън. " Владо гледа кино лентата във Венеция. Има невярност, любовен триъгълник, това е неговият 50ти филм. Ще можем да гледаме и " Догман “ на Люк Бесон. " Наполеон “ на Ридли Скот ще може да бъде гледан в зала 1 на НДК. " Аз, капитан “ на италианеца Тео Гароне би трябвало да бъде предложен – той е италианското предложение за " Оскар “, описа още Христо Христозов.

" Застреляха пианиста “ е анимация на Фернандо Троеба. Тя прави следствие какво е случва с пианиста Франсиско Тенорио – Джуниър. Това е историята на мъж, който излиза една вечер да си купи цигари и не се връща повече. " Филмът за Мария Калас е цялостна приятност. " Георги и пеперудите “ на Андрей Паунов е с ново цифрово копие. " Уроците на Блага “ съумя да изпълни зала 1 на НДК и да провокира бурни аплодисменти и поздравления за екипа. Началото беше доста мощно и считам, че по този начин и ще приключим “, разясни още Христо Христозов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР