Силистра. След многото ми обиколки из Североизточния регион мога да

...
Силистра. След многото ми обиколки из Североизточния регион мога да
Коментари Харесай

Лидерът на БСП Корнелия Нинова от Силистра: Ще предложим специален Закон за развитие и на Североизтока заради тежките проблеми в региона

Силистра. След многото ми обиколки из Североизточния район мога да кажа, че би трябвало специфичен закон и стратегия за развиване и за него. Опустелите села, неприятните междуградски пътища, неналичието на произвеждане, бедността и безработицата са задоволителни аргументи, с цел да изработим тактика за Североизтока още с началото на новия парламент. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в Силистра, оповестиха от пресцентъра на партията

" Северозападът, Североизтокът и Странджа-Сакар имат потребност от особено внимание. И има опция това да не са единствено думи, тъй като ни следва Плана за възобновяване и резистентност. От 1 юли Гърция ще получи 60 милиарда евро – за лечебни заведения, за обучение, инфраструктурни планове. А ние още не сме се подготвили Плана. В него има доста огромни благоприятни условия за районно развиване и огромна част от средствата са за превъзмогване на разликите в районите. В идващия парламент нашата парламентарна група ще има сериозен принос, ще работи от все сърце и всички сили за районни политики за тези райони. Общата политика, която се прави, не може да стигне до такава степен ", уточни още тя.

" Пред няколко дни се срещнах с Алианса на туристическата промишленост, в който влизат 13-те най-големи обединявания в туристическия отрасъл – туроператори, хотелиери, ресторантьори, екскурзоводи. Туристическият отрасъл пострада най-вече от рецесията. Най-важното, което те желаеха: „ Направете всичко допустимо река Дунав да стане туристически канал. “, разясни Нинова.

" Дадоха ми образци: морските ни курорти са развити – има доста хотели, всичко е издигнато и презастроено. Планинските ни курорти са развити и там има задоволително благоприятни условия за туризъм. Ако желаеме да развиваме туризма, имаме няколко направления и това са – минералните води на България, балнеотуризма, културния туризъм и река Дунав. Извадиха статистика какво вършат по река Дунав европейските страни. Реката дава сериозен стопански тласък за развиването на стопанските системи им. Около Дунав са построили такива системи, мрежа от промишленост, от транспортни коридори и просто са ги трансформирали в един сериозен източник за техния Брутният вътрешен продукт.
Имаме златна опция през всички тези години, при всички държавни управления не сме оползотворили тази опция. Можем да създадем и това тук, за района ", добави водачът на Българска социалистическа партия.

На срещата Корнелия Нинова връчи 53 нови електронни карти за участие в Българска социалистическа партия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР