Силен вятър стана причина за временно преустановяване на движението по

...
Силен вятър стана причина за временно преустановяване на движението по
Коментари Харесай

Тухли падаха от джамията на главната улица в Кюстендил заради силен вятър

Силен вятър стана причина за краткотрайно прекратяване на придвижването по основната улица в Кюстендил "Цар Освободител " този следобяд. Причина за прекъсване на придвижването на коли станали паднали тухли и части строителни материали от джамията "Фатих Мехмед ", сподели пред Българска телеграфна агенция представителят на полицията Катя Табачка.

"Няма потърпевши при случая. Движението към този момент е възобновено, само че ще бъде сложена защитна лента, с цел да ограничи прекосяването на пешеходци под джамията ", допълниха от полицията.

Джамията "Фатих Мехмед " е издигната от Хараджи Кара Мехмед бин Али, един от известните строители на публични здания в Кюстендил. Предполага се, че е издигната към средата на XV в. Тя не е настояща и е архитектурно-строителен монумент на културата с категория национално значение. Джамията обаче се нуждае от ремонт.

"Има няколко постъпили сигнали за паднали клони на дървета по пътищата в Кюстендилско, само че се работи навреме и те се отстраняват ", сподели Ивайло Чалъков - специалист към общинския отдел "Отбранителна и мобилизационна конюнктура ". От синоптичната станция в Кюстендил споделиха, че силата на измерения вятър е била 17 метра в секунда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР