Силен снеговалеж, мъгла и ниски температури създадоха проблеми на пътуващите.

...
Силен снеговалеж, мъгла и ниски температури създадоха проблеми на пътуващите.
Коментари Харесай

Остава усложнена обстановката на магистрала Тракия“

Силен снеговалеж, мъгла и ниски температури сътвориха проблеми на пътуващите. Повече от шест часа придвижването на тежкотоварни камиони сред Пазарджик и София беше спряно поради непочистено пътно платно. Тежка злополука сутринта блокира изцяло придвижването към София.

  Тежка зимна конюнктура беляза деня в цялата страна Тежка зимна конюнктура беляза деня в цялата страна
България в клопката на зимата - сняг, мраз и вятър в цялата страна. На доста места не е спирало да вали от часове. Лошото време провокира произшествия, з...

Няма блокирани камиони на Автомагистрала „ Тракия “ - една от най-критичните точни в страната до Пазарджик, съобщи репортерът на БНТ-Пловдив Димитър Димитров. Наложи се да остане в действие ограничаването за придвижване на тежкотоварни коли от сутринта до късния следобяд - едвам в 16:30 ограничаването падна и тировете съумяха да тръгнат.
 Възстановено е придвижването и на камиони по Автомагистрала Възстановено е придвижването и на камиони по Автомагистрала "Тракия "
Към 16:30 ч. тировете по Автомагистрала "Тракия " бяха пуснати за придвижване, поетапно от Пазарджишка, Пловдивска и Софийска област, откакто бяха блокирани на прак...

Веднага по-късно стартира почистване на автомагистралата. Зад тях също се образуваха огромни опашки и това създаваше напрежение за водачите.

Една злополука сутринта до отбивката за село Церово блокира Автомагистрала „ Тракия “ за повече от час. За благополучие, нямаше починали. Вижте повече какво се случи:

Докато автопатрул на Пътна полиция отбивал тежкотоварните коли поради злополуката в спешната лента, турски ТИР безусловно се врязал в две от паркираните към този момент товарни коли и едвам не блъснал служителя на реда.
Мирослав Стоянов, представител на ОДМВР-Пазарджик: На косъм се разминава и животът на сътрудника, който е регулирал придвижването, вследствие на което трасето беше съвсем час и половина затворено платното в посока София.
Според Владимир, който кара стока от София за Панагюрище, автомагистралата е зле почистена.
Владимир, водач: Трудно ли е пътуването? Мъка...сложно е, тъй като вижте какъв брой сътрудници сме. Колегата откъм гърба закъса, няма излизане.
Шофьори на камиони обясниха, че в другата посока от Пловдив до Пазарджик автомагистралата е почистена.
Всичко ни е изрядно: гуми, вериги, течности, зареждане на гориво и тръгваме на път. Смятаме, че нагоре ще е безаварийно карането.
18 машини почистваха и опесъчаваха пътя Пловдив-Смолян. Въпреки, че колите минаваха на всеки час, наш екип стана очевидец на следващия пътен случай, при който автомобил излезе от пътя. По думите на водача колата е поднесла поради хлъзгавия сектор. Въпреки препоръките да не се пътува при тези метереологични условия смелчаци не липсваха
Каквото би трябвало си имам, аз съм от Смолян и 30 години карам и не ме е боязън. Иска внимаване и постепенно каране.
В Пловдивска област станаха десетки произшествия. Много пътища бяха мъчно проходими през целия ден, само че няма бедстващи обитаеми места.
 АПИ: Обстановката в страната се усложнява АПИ: Обстановката в страната се усложнява
Заради тежка пътна конюнктура в ситуационния център на АПИ дадоха специфичен брифинг. Целта на срещата е да се направи разбор на обстановката в цялата с...

Остра рецензия за положението на автомагистралата насочи министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. Той изиска санкции за чиновници на регионалното пътно ръководство в Пазарджик:
Николай Нанков, министър на районното развиване и благоустройството: Въпреки рестриктивните мерки, които още сутринта бяха въвели сътрудниците от Агенция „ Пътна инфраструктура “ за ТИР-овете. Аз минах доскоро през " Тракия " - километрични колони, още веднъж поради закъсали, аварирали ТИР-ове. Не може няколко ТИР-а да блокират половин България. Не, че сътрудниците - апропо в пазарджишка област аз съм неудовлетворен от това, което видях като свършено от сътрудниците от АПИ. Ще има осъдени. Този път освен снегопочистващи компании. И от администрацията.  © Българска телеграфна агенция / Архив
Проблеми със снега имаше както на пътищата, по този начин и на летищата.

На летище Пловдив два полета бяха пренасочени към София поради неизчистена писта. Те идваха от Тел Авив и Франкфурт.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР