Силен дъжд, придружен с градушка, наводни улици и булеварди в

...
Силен дъжд, придружен с градушка, наводни улици и булеварди в
Коментари Харесай

Порой с градушка удари Добрич, затвори пътища, закъсаха коли

Силен дъжд, съпроводен с градушка, наводни улици и булеварди в Добрич в ранните часове през днешния ден. На два пъти - в продължение на 90 минути, мощен вятър и периодично повтаряне на лед с дъжд потопиха ниските елементи в сняг, а малко по-късно и във вода.

Бурата се разразила към 5 часа. " Беше ужасно, тъй като бурята мяташе ледените парченца и те удряха по прозорци и первази, а по ниските етажи чувахме по какъв начин падат като камъни върху покривите на колите ", описват добричлии.

 Снимка: Про нюз Добрич

Социалните мрежи бяха засипана от мнения за наводнени изби, избила канализация и уплашени от необикновеното събитие за края на октомври.

Ледените топчета са били с диаметър към 1,5 сантиметра. В село Ново Ботево улиците и дворовете побеляха - там падна град колкото дребен орех, съобщи " Про нюз Добрич ".

 Снимка: Facebook

Въпреки че след градушката се е изсипал мощен проливен дъжд, часове по-късно тук-там в града към момента се виждаха белите топчета.

Над 30 са сигналите за наводнени къщи и изби в Добрич досега, заяви шефът на Пожарната сигурност комисар Дарин Димитров. Очаква се с придвижване на деня сигналите да станат повече.

 Снимка: Про нюз Добрич

Районът към магазин " Кауфланд " е залят. В река за следващ път се трансформира и бул. " Трети март ". Сигнал за пропаднал автомобил в дупка по бул. " 25-ти септември " е подаден до Пътната полиция. Към момента едната част на булеварда е затворена за придвижване. Наводнени са улиците и към автогарата в Добрич.

Пътят за село Богдан е засипан от довлечени от водата наноси и е мъчнопроходим. Има паднало дърво на пътя Генерал Тошево - Балчик, както и закъсали тежкотоварни коли на пътя Добрич - Варна.

От Областния съвет за сигурност оповестиха, че в региона са паднали 38 литра на кв. метър. Няма информация за обитаеми места без ел.захранване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР