Силен човек от Демократична България обяви какви са разминаванията им

...
Силен човек от Демократична България обяви какви са разминаванията им
Коментари Харесай

Лице на ДБ съкруши държавата! С тази позиция

Силен човек от " Демократична България " разгласи какви са разминаванията им с ГЕРБ.

“Трябва да имаме не мажоритарен, а кооперативен парламентаризъм. Това демонстрира и структурата на настоящето Народно заседание - няма най-големи, има междинни и по-малки партии. Нужен е консенсус не в името на властови взаимни отстъпки, а в името на бъдещето на страната. ”
-->
Това сподели в предаването “Седмицата ” на Дарик радио депутатът от “Демократична България ” Атанас Славов. По думите му, тъй като реформаторските сили не срещат решителна поддръжка от гласоподавателите, по избрани тематики би трябвало да се търсят необятни болшинства. Ние от “Демократична България ” сме посочили, че по значими тематики можем да търсим и да намираме такива болшинства в предходния парламент.

Той си дава сметка, че част от последователите на Демократична България не могат да одобряват диалози с политическите  съперници, само че би трябвало да си дадат сметка, че с елементарни мажоритарни болшинства в този момент няма по какъв начин да се работи, а и въобще не става дума за оттегляне от кардинални позиции. 

“Нито сме влизали в диалози с ГЕРБ, нито считаме да влезем. Отказахме и предлагането за среща с контактната група Росен Плевнелиев - Соломон Паси, тъй като е значимо да се поеме политически ангажимент на най-високо равнище за правосъдни промени и за промяна на основния прокурор.

Непримиримо е разминаването и с Българска социалистическа партия по въпроса за оръжието за Украйна, проект за решение за което Демократична България внесе още в първия ден на 48-ото Народно събрание. Славов подсети, че “Продължаваме смяната ” в предходния парламент също е била срещу даването на оръжие за Украйна, само че към този момент е “за ”, както и ГЕРБ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР