Сигурното захранване с електричество на битовите и индустриалните потребителите е

...
Сигурното захранване с електричество на битовите и индустриалните потребителите е
Коментари Харесай

Енергийният министър инспектира реконструкцията на подстанция в Девня

" Сигурното зареждане с електричество на битовите и индустриалните потребителите е измежду целите ни ", съобщи при визитата си в Девня министърът на енергетиката Росен Христов.

Той инспектира реконструкцията на една от най-старите подстанции в региона - Девня 1, намираща се в индустриалната зона на града, оповестяват от Министерството на енергетиката.

Инвестицията е на стойност малко над 4 милиона лв. и включва цялостното възобновяване на откритата разпределителна уредба на подстанцията. Същевременно, с нужните реконструкции и в закритата разпределителна уредба, са построени и системите за дистанционно управление на обекта от Опорен пункт - Варна.

Ръководителят на ЕСО МЕР-Варна инж. Христо Гергов изясни, че през годината е завършено и строителството на новия двоен 110 kV електропровод Кичево-Батово от Каварна до Варна и нужните присъединителни уреди в трите подстанции на стойност 24 млн. лв..

С тази инвестиция и с завършените през годината рехабилитации на 3 електропровода 110 kV в Добричка област, на обща стойност над 30 млн. лв., ЕСО усъвършенства електропреносната мрежа в района, с цел да усили потенциала на преносната система в района и да отговори на предизвикването за преместване на силата, генерирана от възобновими енергийни източници.

Припомняме, че в края на октомври от Електроенергийния систематичен оператор (ЕСО) оповестиха, че оборудванията, стопанисвани от ЕСО, са готови от екипите на сдружението да обезпечат безаварийната и сигурна работа на електропреносна система през есенно-зимния сезон 2022/2023 година.

При подготовката на електропреносните уреди за есенно-зимния сезон 2022/2023 година е осъществена и реорганизация на 148 км въздушни линии 110 kV, прочистени са над 10 000 декара просеки на въздушните линии. Направен е обход на електропроводи на разстояние от близо 30 000 км. Извършена е цялостна профилактика на 71 подстанции. Направена е реорганизация на откритите разпределителни уредби 110 kV на подстанции " Пловдив ", " Ихтиман ", " Девня 1 ", " Каварна ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР