Сигурността на Европа и твърда позиция във връзка с концепцията

...
Сигурността на Европа и твърда позиция във връзка с концепцията
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов присъства на редовната среща на военните министри от НАТО

Сигурността на Европа и твърда позиция по отношение на концепцията си за ромите - двете тематики попаднаха в мненията на вицепремиера и министър на защитата. В Брюксел Красимир Каракачанов взе участие в срещата на военните министри от пакта. Още за срещата на НАТО и заканата на вицепремиера да напусне държавното управление - от кореспондента ни в Брюксел Десислава Апостолова.

Военните министри от Пакта се схванаха през идващите месеци да търсят деен разговор с Русия за връщането на Москва към контракта за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват на деяние. Според Каракачанов, в случай че това не стане, сигурността на континента ще бъде застрашена.
Красимир Каракачанов - вицепремиер министър на защитата: Разбира се това е проблем за сигурността на цяла Европа. И в случай че ме питате непосредствено дали да се опасяваме и отговорът би трябвало да се с ДА или НЕ, ДА би трябвало да се опасяваме.
Каракачанов разяснява, че България върви по график за осъществяването на условието на НАТО за постигане на 2 % от Брутният вътрешен продукт за защита до 2024 година. Според него даже е допустимо задачата да бъде достигната година или повече по-рано.

Военният министър е разговарял с американския си сътрудник Патрик Шанахан за решението на Народното събрание за изтребителите F-16.
 © БГНЕС
Разговорите ще продължат и на конференцията по сигурността в Мюнхен. С немския си сътрудник Урсула фон дер Лайен той е разискал немското присъединяване в други планове за модернизацията на българската войска. В Брюксел вицепремиерът удостовери готовността си да напусне държавното управление, в случай че концепцията му за ромите не бъде утвърдена.

Красимир Каракачанов - вицепремиер и министър на защитата: Това е извънредно значим въпрос. Заложих си поста, тъй като е извънредно време някой да каже. Ще извърша заканата си. Какъв е смисълът да стоиш в едно ръководство, в което един подобен значим въпрос не се взема решение. Защото не го решаваме? Защото ни е боязън, че някой тук в Брюксел ще ни се скара ли?
Според Каракачанов казусът с дезинтеграцията на част от ромите заплашва България и е извънредно време, по думите, му " някой да хване бика за рогата.
 Реакции в Народно събрание за концепцията на Вътрешна македонска революционна организация за интеграция на ромите Реакции в Народно събрание за концепцията на Вътрешна македонска революционна организация за интеграция на ромите
Реакции в Народното събрание след думите на вицепремиера Красимир Каракачанов, че в случай че препоръчаната от Вътрешна македонска революционна организация идея за интеграция на ромите не бъде призната, щ...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР