Сигурно знаете вица за лошото чувство остава. Важно е обаче,

...
Сигурно знаете вица за лошото чувство остава. Важно е обаче,
Коментари Харесай

Всяко лошо чувство има добра функция: тъгата отпуска, завистта мотивира

Сигурно знаете вица за „ неприятното възприятие остава ”. Важно е обаче, с изключение на да остане, да се научим да го използваме в своя изгода. Ще кажете: каква изгода може да има човек от тъгата, от завистта, от алчността или от злобата? Всъщност има. И в следващия ни психо – лайфхак ще разкажем кое – по какъв начин.

Мозъкът е по този начин организиран, че да работи като огледало на възприятията и страстите. И в действителност – всяко зло е за положително. Но човек би трябвало да се просвети и да се промени, с цел да може да го прави.

Всяко възприятие има своята функционалност. Даже тези, които възприемаме като най-лоши, би трябвало да се научим да ги считаме за благоприятни условия да подобрим визията за себе си, тъй че да работят за нас и нашето благополучие.

Понеже се споделя, че „ българският талант е геният на завистта ”, дано да стартираме от нея. Някои я разделят на чена и бяла, което към този момент е предусещане и прояснение. Тя в действителност може и би трябвало да се употребява по предопределение. И то в действителност съществува.

Т.нар. черна злоба в действителност е човешка нелепост и самонаказвание. Добрата функционалност на неприятното възприятие, което обсъждаме, е да подтиква да ставаме по-добри в нещо, по-умели, по-силни.

Другото мотивиращо неприятно възприятие е алчността, в случай че я преглеждаме не като заплаха, а като опция.

Злобата също има положителна страна – тя ни учи да слагаме граници, което другояче значително хора въобще не владеят като дарба и не биха я намерили, в случай че не им се наложи. Също по този начин тя не е нищо повече от реакция против беззащитност или нещастност. И точно по този начин би трябвало да я тълкуваме, не като ненавист.

Тъгата е възприятие, което никой от нас не желае да изпитва, а се оказва, че тя е изцяло естествена и дори може да се трансформира в потребна за нас. Защото към този момент е изрично потвърдено с интернационалните проучвания, че тъгата отпуска, отхлабва напрежението. Оказва се напълно правилно наблюдението, че сълзите – този прочут израз на тъгата, отпушват душата.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР