Сигурно не съм ви споделяла за една от основните причини

...
Сигурно не съм ви споделяла за една от основните причини
Коментари Харесай

Солната процедура Халотерапия, която ми помогна да се справя с алергията си

Сигурно не съм ви споделяла за една от главните аргументи да спра да протоколирам песни и да приключа изявите ми „ онлайн “, свързани с музиката. Да, главното беше, че станах майка и желаех да насоча силата ми към развъждането на бебето и да не пропусна всеки един момент, който няма да се повтори. Но то кое време от развиването на децата ни ни се желае да изпуснем?

Има и друга причина, която се появи незабавно след първото раждане, и тя точно съумя да ме отдели от музиката и по-специално от моята музика за по-дълъг интервал.

Почти незабавно след раждането започнах да приказвам носово. Сякаш смяната на костната ми система засегна и вътрешността на носа ми. Първо все си мислех, че съм настинала, тъй като беше обвързвано и с кихане, непрекъснати тайни и затруднено дишане. Беше ми мъчно да върша записи, а когато започнах да преподавам йога, се постановяваше непрекъснато да изяснявам, изключително на бременните и майките с деца, че няма да ги заразя, тъй като не съм болна. Десетките проучвания, които направих, потвърдиха, че имам изкривена носна бариера, алергичен ринит или алергия, само че не и към какво.

 д Salt&Art;
 image2_16x9.png За хубавите, скокливи дами в черен латекс На фокус
Когато сте алергични, като мен, или с изкривена носна бариера, само че не желаете да си вършиме интервенция на носа, не желаете и да се тъпчете повече с медикаменти с антихистамини и кортекостероиди години наред, несъмнено ще започнете да търсите различни способи за лекуване или най-малко облекчение на признаците. При мен нещата станаха толкоз зле, че скапаха съня ми. Освен, че не можех да вдишвам, се усещах недоспала, тъй като се будех по няколко пъти през нощта от кихане, ей по този начин както си дремя.

И по този начин я карах, до момента в който през 2017-та около едно показване на първата ми „ Вълшебна брошура “ в солна стая , след един единствен 30-минутен сеанс забелязах облекчение на признаците ми. Седмица по-късно реалокирах детската ми Тананикаща йога там и след по-малко от година ежеседмични визити около работата ми, стопирах да одобрявам лекарства и започнах още веднъж да протоколирам песни без да отсрочвам записи съгласно положението ми. Оттогава до момента всяка простуда изкарвам „ на крайник “. Затова съм сигурна, че йогата и солните инхалации ми помогнаха доста. Халотерапията оказва помощ и на децата ми да преминат по-бързо вирусите или да изкарат така наречен задна хрема бързо.

 г iStock

Убедих се, че изгодите от нея са доста. Моят решен проблем е единствено дребна част от тях. А когато ги съчетаете с релаксираща музика, подобаващи придвижвания и извършения за дишане, получавате формула за здраве, наслада и първокласен живот и естетика.

Затова дружно с партньорката ми Антоанета Илиева - също майка, търсеща различни работещи способи да лекува децата си, се вдъхновихме да създадем солни стаи и йога практики с включена солна инхалация. В него внедрихме и първата въздушна йога с хамаци в България с добавена стойност - халотерапия. Допитахме се до доста експерти за съвършеното й създаване. Помогна доста и работата ми в солната стая преди този момент.

 д Salt&Art;

Алергичният ринит, всички типове алергии, сенна хрема и доста други, с които човек е станал сензитивен към какво ли не, и най-много към мръсния софийски въздух, се срещат все по-често. Носната ни лигавица и синусите се възпаляват непрекъснато. Появява се чувство за течащ или запушен нос, очите ни сълзят, а от време на време сърбят. Секретът, сходен на слуз, стартира да се стича обратно и да нервира гърлото ни.

Халотерапията (инхалацията със суха пречистена сол) работи, тъй като частиците проникват при вдишването в носа, изсушават слузта и уголемяват дихателните пътища, с което форсират оттичането на секрета. С антибактериалните си средства солта убива бактериите и лигавицата отбъбва.

Микрочастиците сол се разпръскват в солните стаи от вентилатора на халогенератора, до момента в който вие се отпускате, четете, слушате музика, спите или медитирате. По време на сесията децата ви могат да играят, като на пясъка до морето, а през това време солта да работи за премахване на слуз от дихателните пътища и отрови от белите ви дробове. Дори и профилактично, инхалациите пoдобряват устойчивостта на организма при срещи с вируси и бактерии, както и към разнообразни алергени.

 г iStock

Колко постоянно би трябвало да посещавате солната стая при алергия?

Индивидуално е. Така както със всяко нещо. Зависи от положението ви, от това по какъв начин навръх вас ви повлиява. Аз, щом усетя, че алергията ми се утежнява, влизам за 1 сесия. Ако изпусна този миг, са ми нужни най-малко 3-4 процедури, до момента в който върна нормалното си положение и стартира да вдишвам обикновено. Много зависи и какъв брой постоянно ходите на планина. Там има наситено наличие на негативни йони, както в солните стаи, наподобяващи солни пещери или с естествени тухли от сол. Сесиите би трябвало да се организират по-често при по-тежки положения на белите дробове, при пушачи и хора с алергии за поддържане на положението след усъвършенстване. Полезна е за всички нас, които заради заетостта си, не могат да излизат постоянно от градската среда, наситена с позитивни йони от потреблението на електронни устройства.

 г iStock

Най-общо:

В взаимозависимост от възрастта и стадия на вашето положение, се предлагат сред 10-20 сесии за деца и 20-30 сесии за възрастни с алергия 2-3 пъти годишно, като най-подходящо е това да се случи напролет и при започване на зимата.

През останалото време, като поддържаща терапия, релаксиращо, и най-много за обезвреждане на позитивните йони, насъбрани от потреблението на електронни устройства, е добре да се посещава солната стая 2-3 пъти седмично.

Ефектът от солната терапия се реализира посредством „ натрупване”! Действието на солния аерозол върху освободените от тайни горни дихателни пътища покачва кръвообращението и насищането с О2 при процеса дишане. Пoдобрява се устойчивостта на организма при срещи с вируси и бактерии, както и с разнообразни алергени.

С две думи, в случай че още не сте тествали чудодейната мощ на солта – в този момент е моментът. Няма да ви навреди, а даже след една терапия пролетната отмалялост ще изчезне. Всеки има потребност от малко чиста, зареждаща, бяла тишина.

За още потребни и практични публикации харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР