Сигурно много от вас познават хора, които носят по няколко

...
Сигурно много от вас познават хора, които носят по няколко
Коментари Харесай

Допълнителната работа – две дини под една мишница

Сигурно доста от вас познават хора, които носят по няколко дини под една мишница. И не става дума за поизоставените към този момент в България бостани, а за действително всекидневие на всички места.

Когато ги попиташ къде е офисната хартия, те не дават отговор „ В най-горното ляво шкафче ”, а стават пламенно и ви я донасят. За същите тези хора е наказване да стоят на едно място и да губят времето си в безсмислени приказки. Освен главната си работа, те имат силата и желанието и за спомагателна. Приемат я не като натоварване, а като нещо потребно, в което могат да се развиват, да научат нещо ново, и, несъмнено, да си обезпечат още финансови доходи. Тези хора могат да носят по две, че даже и повече дини под едната си мишница. Просто е – мислят комбинативно и си оказват помощ с другата ръка.

Освен по избор спомагателната работа е и от потребност. В днешно време, когато икономическата рецесия е международно събитие, всяка опция за увеличение на финансите по един или различен метод се приема задушевно. Допълнителна работа може да бъде всяка странична активност, която имате опция да правите в извънработно време (по изключение и в работно) и за която имате нужните знания и опит. Най-важното е да успявате да жонглирате с другите действия по този начин, че никоя да не пострада.

Основната работа има своите преимущества най-малкото заради две аргументи – тя е източник на по-голямата част от приходите ви и с нея сте заети на трудов контракт. Затова, като всяко главно нещо, и тя е в центъра и би трябвало да е с приоритет. Всяко в допълнение занятие остава в периферията. Това не значи да не се отнасяте към втората си работа с нужното внимание. Просто деликатно следете дали едното няма да пострада за сметка на другото.

Разпределете времето си, тъй че да имате нужните часове за привършване на спомагателните занимания в период. Не забравяйте да планирате и малко отмора сред двете. Грешка би било да се гмурвате непосредствено от едната работа в другата. Рискувате освен да работите с отвращение и отмалялост, само че и да допуснете съществени неточности. Съзнанието ви има потребност от малко време за пренастройка. Знаете по какъв начин пращи радиото, когато не е на точните честоти. Не позволявайте сходни разстройства да се отразят и на работата ви. Всяка смяна в спомагателната работа – работно време, график, натоварване, връзки с сътрудници, ще рефлектира и върху главната. Ако се натрупат повече негативи, в сравнение с позитиви, реагирайте в точния момент. В противоположен случай е допустимо дините да натежат и с тропот да се счупят на земята.

При избора на спомагателна работа заложете на крайностите – или изберете работа, в което сте най-хубави и която главно работите, или противоположната – нещо напълно друго, което обаче също ви подхожда. Така до момента в който водите счетоводството на компанията, може да давате препоръки на същата тема в от време на време издание, или до момента в който управлявате заведение за бързо хранене, да водите курсове по видеообработка.

Допълнителната работа дава и в допълнение самочувствие. Запознавате се с нови хора, с нови работни връзки, придобивате опит в по-различна сфера и разширявате кръгозора си. А с изкараните пари ще можете да задоволите и някой персонален каприз, за който все не са оставали средства.

Трудов, цивилен или авторски контракт? Ако имате съществена работа, на която сте назначени на трудов контракт, опцията и при спомагателната да е по този начин е с допълнението „ по съвместителство ”. Ако сте постоянен докторант, по закон имате право да работите единствено по 4 часа на ден. Ако подпишете цивилен контракт за спомагателната си работа, не забравяйте най-после на годината да обявите тези спомагателни приходи в годишната си данъчна декларация. Авторският контракт дава относително огромна независимост, както и процентни данъчни облекчения поради нормативно приети разноски.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР