Сигурно имате опит като кандидат за работа и вече знаете,

...
Сигурно имате опит като кандидат за работа и вече знаете,
Коментари Харесай

Как се пише мотивационно писмо

Сигурно имате опит като претендент за работа и към този момент знаете, че по- сериозните компании желаят и мотивационно писмо към документите за кандидатстване. Как да се напише едно грабващо писмо е изкуство, доколкото е изкуство писането на текстове въобще, само че и доста повече. Неговата прагматична цел – да направи усещане на предстоящ шеф, го прави предизвикателство за всеки – и за опитните, и за начинаещите в търсенето на работа.

В същността си моитовационното писмо е отговор на въпроса: Защо желаете да работите за нас и за какво ние да ви наемем. Нищо повече, нищо по- малко. Но с изключение на на пръв взор очевидния отговор: " Заради тези и тези мои достолепия и тъй като ми трябват пари ", работодателят желае да види и други особености, които би трябвало да имате поради. Освен самата информация той ще прочете сред редовете и за равнището ви на просветеност, логическата съгласуваност на мислите ви, истинската мисъл, черти от характера ви даже.

И по този начин, преди да се захванете с писането на това писмо би трябвало да си поставите цел. А тя е да убедите четящия, че вие познавате компанията и желаете да станете част точно от нея. Че имате качества и опит, с които изпъквате пред останалите претенденти. " Човешки запаси " или мениджърът би трябвало да бъдат с изключение на уверени с разсъдъка си, само че и превзети от личността ви със сърцето си.

Проучване преди писането

Четете деликатно обявата за работа – по какъв начин тъкмо се разказва самата компания, каква служба е вакантна, по какъв начин е разказана тя и нейните отговорности. Ако обявата е грамотно написана, тя ще ви подскаже какво тъкмо да написа в писмото ви. Ако не е - направете си заключения за самата компания.

В случай, че няма подадена информация, направете си този труд и я проучете персонално – предмет на активност, размер продукция или оборот, развиване, пазари, разтърсвания. Така вие съответно ще предложите себе си като предстоящ кадър.

След като съберете оптимално информация, която прочее ще ви е потребна и при изявлението, можете да се заловите със самото писане.

Общи правила за писането на мотивационно писмо

Подхождайте съответно и всъщност. Трябва да съберете писмото си на една страница - като включим дата, послание, друг шрифт, отделим абзаците - не остава доста място за текст. Така че не си губете времето и мястото за писане със тиради.

Избягвайте клишетата. Вярно е, че не може кой знае какво да се каже, само че не ползвайте „ млад и динамичен екип ”, „ Това, което ме притегли е обстоятелството, че оповестената от Вас позиция е в региона, в която желая да се развъртвам. ” Ако се колебаете, дали някоя мисъл е ваша или е натрапена, пуснете я за търсене в интернет да видите нейната уникалност. Често точно това се прави и от Човешки запаси. Изразявайте своите мисли, това постоянно крие риск, само че е почтено по отношение на работодателя.

Никога не ползвайте подготвени мотивационни писма, без значение, дали са ваши при предходно кандидатстване на друго място, или непознати от интернет. Това прави най- неприятното допустимо усещане.
Началото постоянно е мъчно. Ето го най- неприятният случай и в него откриваме най-малко три неща, които биха били разнообразни в положителното мотивационно писмо:

„ Уважаеми госпожо/ господине,
разбрах за оповестената от Вас служба от публикация в интернет. ”,

Обърнете се към съответен човек, в случай че е допустимо да намерите името му;

Напишете самата служба. Има случаи, в които от едно място се търси повече от един човек и е добре още през цялото време да насочите вниманието на четящия. Той ще мисли за вас и длъжността по едно и също време през цялото време.

А в случай че сте разбрали за свободното място от някой съответен човек, споменете го, стига да не го поставите в неловко състояние.

В първия абзац е добре да се приказва от първо лице, само че без прекомерно постоянно „ аз ”, „ аз ”. Говорете за себе си, само че повече за вашата подготовка, опит или качества, в случай че нямате нито едно от двете. Говорете за себе си и като част от екип.

Във втория говорете за компанията, като се почувства, че сте я опознали, само че не и поради „ извънредно положителната й известност ”, а поради съответни неща. Ако желаете да станете част от нея, значи би трябвало да покажете, че това е умишлен избор, а не кандидатствате наред, пък каквото стане. Другото би било безсмислено хвалебствие, което не носи никаква информация и обръщение.

В третия абзац е добре да говорите по какъв начин виждате себе си като предстоящ чиновник. С какво можете да подобрите активността й, да генерирате хрумвания и нови планове – насочеността по тази тематика ви се подсказва от предварителната информация – от какво има потребност тази компания сега.

Заключението също би трябвало да е мощно и в него да имате дейна позиция. Вместо: " Оставам разполагаем за въпроси " или " Ще чакам да се свържете с мен ”, по- скоро: „ Идната седмица ще Ви потърся, с цел да чуя мнението Ви за моята кандидатура ”

Доброто писмо е нищо без положително Сухопътни войски ( автобиография ). Приложете същия висок стандарт и при него. Двете са неделими една от друга визитки на вашата персона.

Оформление и жанр:

Използвайте мощни дейни сказуеми, а не пасивни структури. " Успявам ", " усъвършенствам ", " усилвам ", " провеждам " са образци за мощни сказуеми.

Кратки фрази или основно с едно, най-много две подчинени със мощни основни думи, които приковават. Внимавайте и със суперлативите.

Акцентът е също значим – той би трябвало да падне върху едно от трите: опит, подготовка, качества – изберете едно за най- мощен акцент, а другите да гравитират към него.

По- спестовни в прилагателните и повече думи всъщност.

Една страница е предостатъчна за едно мотивационно писмо, оформете ясно абзаците, само че удебелявайте и играйте с шрифта умерено. Оставяйте междуредия и място сред абзаците – текстът диша и се чете елементарно.

Ако предавате писмото на ръка, дано хартията да има отличителна характерност – компактност, лек колорит на цвета – то би трябвало да се откроява измежду останалите.

Никакви граматични неточности! Ако не сте сигурни в знанията си, обърнете се към някой, който е, само че все в миналото ще ви заловен, в случай че имате огромни пропуски. Не забравяйте това, изключително в случай че длъжността е обвързвана с документи и постоянно пращане на мейли.

И най- значимото - бъдете откровени. Кандидатстването за работа никога не е надхитряне. То е почтено слагане на условия за труд и заплащането му. Всяка неистина или пресилване постоянно ще излезе нескрито, в случай че не на изявлението, то по- късно и ще се отрази на бъдещата работа.
Човекът, който търси работа, е човек за обмен. Това никога не е обидно. Все отново – ще взимате заплата за труда си. Опитът, квалификацията, персоналните ви качества са единствено залог договорката да се реализира. А с цел да се случи това, би трябвало мотивационното писмо, фотографията, СВ-то, както и изявлението да ви продадат по най- положителния метод.

Прочетете още за:


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР