Сигурно е голямо улесенение за една току-що сгодена жена да

...
Сигурно е голямо улесенение за една току-що сгодена жена да
Коментари Харесай

Сватбена рокля на 120 години ще украси 11-тата булка в рода си

Сигурно е огромно улесенение за една преди малко сгодена жена да знае сигурно какво ще облече на сватбения си ден. Една грижа по-малко, едно неспокойствие по-малко. Но за американката от Пенсилвания Абигейл Кингстън сватбената й рокля е знак на фамилна чест и горделивост. От момента, когато годеникът й предлага брак, тя знае, че ще носи тъкмо една избрана рокля.



Роклята е в фамилията от 120 години и Абигейл ще е 11-тата младоженка в рода, която ще я носи в сватбения си ден. Ушита през далечната 1895 година, а последно е била обличана от майката на Абигейл през 1991 година. Последната младоженка следва традицията да съхранява роклята до идната й изява под звуците на Менделсон.



Когато Абигейл получава роклята от майка си, тя е в потресаващо положение - ръкавите се нищят, роклята към този момент има дупки и кремавият сатен е пожълтял. 200 часа труд лишава на реставратори да обновят роклята в порядъчен и изящен тип, заслужен за специфичния миг. Отделно се постановат и ремонти, нормални за всяка рокля, с цел да пасне навръх фигурата на булката. Реставраторите сменят ръкавите с тъкмо копие на направата и плата, само че предизвестяват, че роклята е много нежна и ще издържи най-вече час - церемонията и тържествената част от сватбения банкет.









Вероятно това ще е последната женитба на 120-годишната рокля, само че Абигейл счита да я съхранява, тъй като има вяра, че технологиите могат да напреднат задоволително и да вдъхнат живот на реликвата най-малко за още една женитба.

източник: www.lehighvalleylive.com
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР