Сигурни сме, че всеки, който гледа HBO или HBO GO,

...
Сигурни сме, че всеки, който гледа HBO или HBO GO,
Коментари Харесай

Евгения Ахременко – злодей, но само на екран

Сигурни сме, че всеки, който гледа HBO или HBO GO, е забелязал европейските сериали там. Всъщност, те са тъкмо 15, всичките са продуцирани от HBO Европа, а полският " Глутница " е един от най-успешните.

В три сезона той споделя какво се случва на една от най-проблемите граници на Европейския съюз - тази сред Полша и Украйна. А какво друго може да се случва, с изключение на трафик на хора и на опиати, от който избрани кръгове печелят сносно.

Основен персонаж в " Глутница " е граничарят Виктор Ребров (Лешек Лихота), който мина през най-различни компликации, в това число четиригодишно заточение в гората. В третия сезон Ребров разплита някои случаи, мъчещи го от години, а благодарение на прокурор Игна Добош (Александра Поплавска) е на път да разбие мрежата за трафик на хора.
 Виктор Ребров (Лешек Лихота)

Виктор Ребров (Лешек Лихота)

За задачата би трябвало да се оправи с нов състезател - Татяна Баркова (Евгения Ахременко), мощна и целеустремена жена, която застава отпред на канала за трафик на хора.

Именно с съветската актриса Евгения Ахременко (и с помощта на HBO България) си поговорихме и за провокациите на сериала. А те в действителност не са малко.

До огромна степен Евгения дължи присъединяване си в " Глутница " на двете си деца и бавачката им. След като записва и изпраща видео с желаните от сюжета на " Глутница " елементи, се постанова да повтори упражнението, само че с нови реплики.
 Татяна Баркова (Евгения Ахременко)

Татяна Баркова (Евгения Ахременко)

Проблемът е, че втория път Евгения не разполага с задоволително време и би трябвало да импровизира. Налага се бавачката да държи телефона и да записва, до момента в който децата подават реплики от сюжета.

" Всъщност записът, който заинтригува HBO, беше този, в който споделям: " Убий го! " И в идващия миг се чува гласът на 6-годишно момче: " Но шефът не го разрешава. "

Импровизацията довежда до прослушване във Варшава, където Евгения се среща и с Лешек Лихота - звезда на сериала. И макар че в Полша сега той е " огромната работа ", на нея й се вижда спокоен, благ и деликатен към всеки един член от екипа на сериала.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Еvgeniya Akhremenko (@jenjenhappy) на Апр 25, 2019 в 3:19 PDT

А това не е без значение, тъй като изискванията, при които протича огромна част от снимачният развой, са в действителност тежки.

" Бяхме в калта, беше прохладно, студено и от гората се чуваха всевъзможни странни звуци. Но аз обичам всяка една секунда, тъй като целият екип свърши невероятна работа. Не знам по какъв начин са ги събрали, само че никой в никакъв случай не сподели, че желае да се прибира у дома. А снимахме през нощта и беше студено. "

И тук се усещаме задължени да кажем, че Евгения Ахременко няма нищо общо с героинята си от " Глутница " Татяна Баркова - като се изключи че и двете не обичат да носят нито поли, нито рокли. За няколко часа с нея разбрахме, че дамата Евгения Ахременко е доста положителна, усмихната и не стопира да се майтапи. Затова и изобщо не се изненадахме, че фантазията й е да играе в някой добре написан ситком.
 Снимка 463967

Коя е най-трудната ви сцена в " Глутница "?

Честно? Секс сцената от пети епизод с Пьотр Зъравски (Вишнек). Когато одобрих ролята, сюжетът за пети епизод беше в развой на писане. Затова и нямах визия какво ще се случи. Мислех, че ще се удрям или ще употребявам някакво оръжие. Когато прочетох, бях сюрпризирана, тъй като не смятах, че Баркова би се отдала на Вишнек.

Беше сложна за снимане сцена, тъй като с Пьотр станахме в действителност положителни другари. Той е един от най-забавните хора, които съм срещала. Толкова, че на драго сърце бих снимала комедия с него.

Затова и беше много сконфузено. Нямаше ги и нормалните смешки. Но режисьорката съумя да ни предразположи и се получи.

Имаше ли доста хора, до момента в който снимахте?

Не, единствено 10... И някои от тях даже не работеха на снимачната площадка (смее се - бел.авт.).
 Снимка 463869

Имате ли някакви специфични ритуали, с които се подготвяте за роля?

Да, медитирам. Така беше и при " Глутница ", тъй като снимахме с часове, а ролята беше комплицирана. Налагаше се да ставаме доста рано, само че аз настройвах алармата си най-малко 20 минути преди уречения час, с цел да остана със себе си, да се настроя и да дам най-хубавото.

Живяла сте на разнообразни места - нещо, което е обвързвано с прекосяването на доста граници, и политически, и културни. Каква е Вашата граница?

Именно тъй като съм живяла в разнообразни страни, мисля, че до момента в който си в мир със себе си, няма никакво значение къде си. Също както без значение са и религията, която се изповядва към теб, и законите.

Винаги можеш да намериш хора, с които имаш сходна сила. Мисля, че в случай че не нараняваш останалите, няма такова нещо като граници.

След 17 години в Америка, мислите ли, че фантазиите там се преследват по-лесно?

Да, по-лесно е. Първо тъй като времето го разрешава. Живях в Лос Анджелис и там, даже да се провалиш на прослушване, на идващия ден се събуждаш и виждаш слънце, палми, океан, а хората танцуват и са щастливи. И постоянно можеш да отидеш на някой семинар и да научиш нещо ново. Да, има огромна конкуренция, само че има и доста благоприятни условия.
 Снимка 463871

Кой е по-добрият формат за описване на история - филм или сериал?

Хората, които работят всеки ден, прибират се вкъщи изморени и пускат тв приемника, с цел да видят нещо качествено, се нуждаят от сериал. Но същото важи и за филмите, тъй че мисля, че и двата формата са еднообразно положителни.

Трудно бих избрала, тъй като в случай че е изработен качествено, един сериал може да бъде тъкмо толкоз добър, колкото и един блокбъстър.

Кой е обичаният Ви сериал?

Определено са комедиите. Последният, който изгледах, е " Вице " И е необикновен! Ето това е сериал, в който бих играла на драго сърце. А Джулия Луис-Драйфус е една от обичаните ми комедийни актриси. The Kominsky Method с Майкъл Дъглас също е необикновен... Ето такива са обичаните ми сериали.

А не гледате ли трагични сериали?

Имам толкоз доста драма в живота си... (смее се - бел. авт.). Харесвам The Morning Show. В този сериал Дженифър Анистън е показно за това, че в случай че си добър в нещо, никое факсимиле не може да те спре. Тя беше считана за комедийна актриса толкоз време, само че прави и толкоз доста други неща.

Всички сезони на " Глутница " са налични в HBO GO
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР