Сигурни сме, че сте чували поне 10 различни мнения. Общо

...
Сигурни сме, че сте чували поне 10 различни мнения. Общо
Коментари Харесай

Кое е най-доброто моторно масло през зимата?

Сигурни сме, че сте чували най-малко 10 разнообразни отзиви. Общо взето всеки друг занаятчия има друго мнение и друга рекомендация. Как тогава да се ориентирате в разнообразието от добавки и моторни масла на пазара. Попитахме за съвет , които са водачи при качествените моторни масла Repsol (Repsol 5W30, Repsol 10W60, Repsol 5W40). Ето, какво ни разкриха те. Четете по-долу.

Ако моторът е сърцето на вашата кола, то маслото е неговата витална мощ. Това важи с особена мощ през зимата. Когато температурите паднат под нулата, което е типично за сезона, студът може да накара вашето моторно масло да тече прекомерно постепенно или въобще да не потече - което сигурно ще повлияе на мотора ви при пускане. Това е и повода, да би трябвало да внимавате, когато избирате моторно масло.
W значи зима
Моторното масло се мери посредством неговия вискозитет - главно какъв брой е висок или невисок. Колкото по-висок е вискозитетът, толкоз по-бавно тече маслото. Всички моторни масла получават рейтингова оценка, като да вземем за пример 5W30. Както написахме нагоре „ W “ значи зима (winter). Колкото по-ниско е цифрата W, толкоз по-добре ще се показа маслото при по-ниски температури. Това е златното предписание.

Обикновено 5W моторно масло се предлага за зимна приложимост, такова ще откриете и в Motornomaslo.bg . Когато моторното масло е синтетично, тогава неговата формула може да е обогатена и то да тече елементарно, даже и номера му да подсказва противоположното.


Синтетично против стандартно моторно масло за зимата
Днешното моторно масло е с формула 80% базово масло и 20% добавки. Базовото масло може да бъде стандартно, синтетично или композиция от двете. А добавките могат да включват детергенти, диспергатори, модификатори на триенето, подобрители на показателя на вискозитет и други Когато имате поради всичко това, кое е най-хубавото?

Конвенционално масло е най-общо казано общоприетото автомобилно масло, което е налично и дава отговор на условията на множеството производители, само че съдържа някои примеси.

Маслата с огромен пробег са стандартни моторни масла, които са усъвършенствани със специфични кондициониращи сътрудници и добавки, които оказват помощ за понижаване и попречване на течове и понижаване на разхода на масло при по-стари мотори. Ако колата ви има повече от 50 000 км, то този тип моторно масло може да помогне да поддържате моторът по-дълго време в добра форма.

Синтетично масло е примес от синтетично масло, смесено с минерално масло. Това е съвършеният избор за водачи, които желаят да подобрят продуктивността, само че на по-ниска цена от цялостната синтетика. Те са известни измежду водачите на пикапи и джипове.

Изцяло синтетичното масло е масло, което съдържа по-малко примеси, което го прави идеално за актуалните мотори с по-висока продуктивност. Също по този начин тече по-добре при ниски температури и поддържа доста добра смазка при рисково високи температури, предлагайки най-хубавата отбрана, даже в случай че моторът не се нуждае от такава.
Заключение
Изборът на вярното масло няма да има значение, в случай че не планирате рутинни смени на маслото. Защо? По същия метод къпането ви поддържа чисти, прясното моторно масло поддържа мотора чист и ви оказва помощ да избегнете евентуално нездравословните резултати, които износеното масло може да аргументи на вашия автомобил. Ако желаете да увеличите оптимално продуктивността, икономията на гориво и по-важното - живота на мотора на колата си, не забравяйте да промените маслото.

Мулти вискозитетно масло Repsol 5W30 тече по-бързо в студено време и се предлага за целогодишна отбрана, а синтетичният мулти вискозитет Repsol 5W30 ще обезпечи най-хубавата отбрана, която можете да получите както при извънредно студено време, по този начин и при извънредно горещи температури на мотора. Това, което е в действителност значимо, е да следвате упътването на автомобила, с цел да определите подобаващия вискозитет, спецификация на моторното масло и период за подмяната му.

*публикация

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР