Сигурни сме, че ефирът винаги ще бъде една от най-лесните

...
Сигурни сме, че ефирът винаги ще бъде една от най-лесните
Коментари Харесай

13 въпроса, които могат да ви направят милионер

Сигурни сме, че ефирът постоянно ще бъде една от най-лесните форми за забавление. Свикнали сме да ставаме очевидци на някои от най-скандалните риалити формати, срещаме се с нови персони, само че колкото и да се счита, че малкия екран губи своето обаяние пред другите стрийминг платформи като YouTube, можем да открием, че към момента има излъчвания, които носят стойност, като едно от всички тях е „ Стани богат “. Предаването, в което знанията се мерят в пари, като в чужбина ще открием, че наградният фонд е 1 милион $, само че това са детайлности.

Според една статистика, предаването е в ефир от близо 21 години, като за този интервал има единствено няколко индивида, които са съумели да надвият компютъра и да покажат, че се интересуват от най-различни тематики, а тъкмо любознателността може да ви направи милионер, единственият проблем е, че въпреки всичко би трябвало да се зададат верните въпроси. До 2018 година ще открием, че статистиката ни демонстрира към 12 гения,  които съумяват да дават правилните отговори за милион $ в Съединени американски щати и още 5 във Англия.

В България си спомняме, че имаше единствено един човек, който в следствие се забърка в един необикновен медиен скандал. И откакто няма правила, нито ограничавания какво тъкмо може да се пита в този формат, дано обърнем внимание на тези въпроси, които за един момент могат да ви трансфорат в милионер. Споделяме идващите въпроси, като не би трябвало да забравяме, че тъкмо те се срещат извънредно рядко, изключително откакто множеството състезатели не могат да се впишат толкоз елементарно в основата и няма по какъв начин да се оправят с всички провокации.

Линдън Джонсън, Ричърд Никсън, Джими Картър или Джералд Форд?

Отговорът е Ричърд Никсън, а любопитният факт е, че взе участие в него, до момента в който е още в президентската си акция през 1968 година Политиката на този американски президент е една голяма роля, както можем да открием и през по-голямата част от своя мандат, той избира да бъде в обувките на лудия и провокативен воин, като точно с провокации ще се бори за мир. Ето какво прави ефира с хората, само че поради триумфите и неуспехите, несъмнено би трябвало да се замислим дали Никсън може да се счита за добър или неприятен президент?

9,3 милиона, 39 милиона, 93 милиона или 193 милиона благи?

Тук няма доста място за изпробване, само че до момента в който мислите за правилния отговор или проверявате в Гугъл, умерено може да получите отговора в километри – 150 милиона километра.

Отговорът в благи е 93 милиона.

Молец, хлебарка, муха или японски бръмбар?

Историята ще наблюдава основаването на тази технология и ще ни покаже, че преди доста години, дамата Грейс Мъри Хопър е една от първите, които правото да работи на Харвардския суперкомпютър. Впрочем нейният език се употребява и до през днешния ден, а тя самата има докторска степен по математика. В случай, че се чудите кое животно е отговорно за първия компютърен бъг, отговорът е: молец. Още през 1947 година неин сътрудник открива, че насекомото се забива в едно от релетата на компютъра. Никой от учените не е употребявал терминът „ дебъгинг “, само че пък ще открием, че въпросното насекомо е непокътнато в Националния музей на смитсоните.

Алберт Айнщайн, Нилс Бор, Исак Нютон или Енрико Ферми?

В периодическата таблица на Дмитри Менделеев ще открием наличието на айнщайний – затова не е Алберт Айнщайн. Най-вероятно сте чували за химичния детайл бор, виновен за много токсини по света, а Енрико Ферми има собствен личен детайл, освен това 100-тният – фермий. Единственият без такава чест е Исак Нютон, като най-вероятно това надали го тормози.

Лесото, Буркина Фасо, Монголия или Люксембург?

Едва ли има доста място за изпробване в географията и това е един от въпросите, който може да откриете доста елементарно благодарение на атласа. Единственият проблем е, че подобен не е разполагаем в ефира и нямате право да употребявате търсачката. Отговорът е Лесото – това е страна, която се намира в Южна Африка и явно граничи единствено с един комшия. Един от известните посетители е точно принц Хари, който тогава води акция за предварителна защита на ХИВ.

Индия, Перу, Канада или Исландия?

Макар и множеството да са срещали единствено филмите, Падингтън автентично е перуанец. Отгледан е от вуйна си Луси и откакто страната е ударена от земетресение, той остава сирак. Поне това можем да открием в уеб страницата на самия воин.

Игор Сикорски, Елмър Спери, Фердинанд декор Цепелин или Готлиб Даймлер?

Това несъмнено е един от забавните въпроси, само че дано ви дадем отговор. Създателят е Игор Сикорски, който стартира своя живот през далечната 1889 година в Руската империя. Интересното е, че Игор има опция да посети политехническия университет в Санкт Петербург, по-късно съумява да се запознае и с братята Райт. Интересното е, че преди да сътвори хеликоптера, Игор се специализира в производството на самолети и бомбардировачи. Хеликоптерите се оказват съвсем невъзможна задача за времето му. Ако желаете да откриете иронията на ориста, дано просто заявим, че един руснак дава на американците едно ново оръжие, което влиза на въоръжение малко по-късно. Първият полет е през 1939 година

N, A, U или L?

Имайки поради обикновената логичност, която множеството американци вкарват в своя софтуерен свят, очевидният отговор е N, от non-military. Правилото се вкарва по време на Международната навигационна спогодба.

Почистващ препарат, антисептик, инсектицид или пяна за бръснене?

Вярвате или не, доста преди да приказваме за хармония, американците трябвало да помислят за здравето си, затова отговорът се крие в един от първите три разновидността. Достатъчно е обаче да открием, че директно след рухването на Берлин, Съединени американски щати обръща внимание на Токио, а там има един необикновен минус – насекомите. Следователно всеки войник е получавал аерозол за напръскване против комари и други летящи твари.

Инспектор в месокомбинат, куриер, историк или оръжеен монтьор?

Макар и да признат за американски знак от конгреса през 60-те години на предишния век, чичо Сам е имал доста отговорности. Те нормално включвали носене на добитък, поддръжка на огради, колене, пакетиране на месо и бранене на стоката по време на войната. В следствие става и контрольор по месото, само че още един любопитен факт е, че той се счита за член на една от най-старите семейства в Бостън.

Пътуващ търговец, локалния шериф, зъболекаря си или месаря си?

Отговорът се крие зад името Байрън МакКийби, като ще откриете, че автентично се счита за един от вълнуващите актьори в историята на Съединени американски щати. Единствената детайлност е, че когато театралничи за въпросната картина, работи като ортодонт. Малко по-късно се отдава на изкуството.

50 милиарда, 100 милиарда, 1 трилион или 5 трилиона?

Историците продължат да са на мнение, че родната ни планета е била населявана от близо 100 милиарда души. С последните калкулации към този момент се счита, че е достигнала стойност от близо 108 милиарда души. Това ни кара да се замислим по какъв начин предходните са съумели да се оправят с екологията и всички пандемии, както и войни? Може би краят не е толкоз близо, колкото си мислим.

Австралия, Холандия, Филипините или Турция?

Лоренцо Сумулонг е филипински пратеник, който приказва публично против режима на Съюз на съветските социалистически републики. Проблемът обаче е, че и до през днешния ден Никита не помни дали в действителност е свалил обувката си или не. Истината обаче е, че някои очевидци като Уилям Таубман са съумели да намерят истинските фрагменти и настояват, че Никита е употребявал юмрука си, само че по-късно някой прибавя обувката в ръката му. Думите, които съумяват да разгневят водача на партията са:

„ народите от Източна Европа и другаде, които са били лишени от свободното практикуване на своите цивилен и политически права и които са погълнати, по този начин да се каже, от Съветския съюз “

Снимки: Wikipedia

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР