Сигурни като банков трезор, уютни като собствен дом и устойчиви

...
Сигурни като банков трезор, уютни като собствен дом и устойчиви
Коментари Харесай

Много спортна комбинация

 new-v60-exterior-17

Сигурни като банков трезор, уютни като личен дом и устойчиви на времето като пирамидите – положителният имидж на колите с марка Volvo е граден с десетилетия и всеки модел би трябвало да го затвърждава. Новото Volvo V60 има всички предпоставки да се оправи сполучливо с тази задача. Нещо повече – комбито от междинния клас може да бетонира славата на шведската компания като основател на практични фамилни коли. Тази традиция стартира още през 1953 година с стартирането на първия подобен автомобил на марката – Duett. Оттогава Volvo има създадени над 6 милиона комбита и огромна част от тях не престават да служат правилно на своите притежатели като в прословутата реклама: „ Не си купувайте Volvo, ще ви надживее… “



Който през днешния ден има желание да си купи кола с огромен багажник, е изправен пред алтернатива – комби или SUV? Новото Volvo V60 разкрива по най-хубавия метод преимуществата на комбитата. Те возят доста удобно, пъргави са в завоите, харчат по-малко гориво и се паркират елементарно в лимитираното пространство в огромния град. За външния тип преценката е субективна, само че надали ще се откри авто естет, който да направи забележки по дизайна на V60. Модерна визия, хармонични пропорции и динамично лъчение се набиват в очи от пръв взор към новото комби.

 26-2-6kol

Каросерията е устремена напред като стрела. Пътническата клетка е изтеглена оптимално обратно, предницата е дълга и ниска, с внушителна отвесна решетка и тесни фарове, в които блестят дневните LED светлини в типичната за Volvo форма на чука на Тор, воин от скандинавската митология. В кабината царува разкош и ред. Спортно завършените седалки са удобни и оферират добра странична опора, масажна функционалност, както и удължаваща се платформа за седене за по-голямо улеснение на дълъг път. Тунелът сред предните места е висок и величествен, само че откъм гърба липсва и на втория ред има доста пространство за пасажерите.

 26-3-6kol

Изборът от мотори при пазарния старт е сред два двулитрови елемента с 4 цилиндъра с еко норма Евро 6d, защото Volvo се отхвърля от по-големи работни размери. Бензиновият мотор е с мощ 310 конски сили и серийно е обвързван със задвижване на четирите колела и 8-степенна автоматизирана трансмисия. Този вид демонстрира какъв брой динамично може да се пътува с една кола с огромен багажник, предопределена за фамилно прилагане. Нетърпеливите 310 коня под капака единствено чакат команда с педала на газта, с цел да се втурнат напред и да завладяват лявата лента на автомагистралата. При по-високи обороти моторът създава присъщ състезателен саунд, само че без да нервира тъпанчетата, защото кабината е чудесно изолирана. Това е звуков сигнал за една солидна моторизация.

 沃尔沃全新V60内饰

В дизеловите разновидности D3 и D4 е конфигуриран двулитров комън рейл с мощ надлежно 150 и 190 конски сили. Тези моторизации вършат усещания с отличната си естетика и култивирана работа. Много е тъпо, че V60 е последният нов модел на Volvo с дизелови версии. Занапред шведският производител ще залага на електрически и хибридни модели, каквито ще се включат и в гамата на V60. Дизеловото комби може да е оборудвано с механична или с автоматизирана трансмисия и се показва образцово на пътя с помощта на високия въртящ миг. Човек незабавно усеща това, което чака от един първокласен лек автомобил в междинния клас – прелестно стегната возия, удобна кабина и преимуществото да седиш ниско до асфалта и да усещаш непосредствено връзката с пътя.

 沃尔沃全新V60内饰

Голям багажник с електрическа врата

На външен тип новото Volvo V60 наподобява на по-голямото комби V90, само че при деликатна параленост проличава, че двата автомобила са доста разнообразни. По-компактният модел предлага по-разумно комбиниране от разкош и пространство. В съпоставяне с предходното потомство дължината е увеличена с 12 см до 4,76 м и по този начин Volvo V60 е единствено с 18 см по-късо от V90. Междуосното разстояние от 2,87 м е гаранция, че пасажерите и начело и откъм гърба имат премного място.

 沃尔沃全新V60外观

Багажникът на V60 побира 529 л, а при прегъване на облегалките товарният размер става 1441 л. Вратата е огромна, отваря се с електрически механизъм, а товарният борд е невисок. Предлагат се разнообразни аксесоари за транспорт на по-големи предмети като каяци и колела. Така новото комби е квалифицирано да задоволи необятен набор от прищявки на своя притежател.

Автопилот за автомагистралата

Напредъкът на автомобилните технологии личи тогава, когато Volvo V60 стъпи на автомагистрала. Тогава лидерът може да задейства пилотиращите функционалности за автоматизирано придвижване и да остави колата сама да завива, понижава и форсира. Това е резултат от работата на няколко асистиращи системи – за поддържане на определената лента и адаптивния круиз надзор. В момента, в който автомобилът приближи маркировката, очертаваща лентата, траекторията му се поправя автоматизирано. При задаване на скоростта за круизконтрола лидерът дефинира и дистанцията до транспортното средство начело. При доближаване на друго транспортно средство, темпото се понижава автоматизирано, с цел да се поддържа определеното разстояние. След изпреварване скоростта се възвръща до авансово закрепената в круизконтрола.

 26-1-6kol

Водачът може да разчита на тези високи технологии, само че не трябва да се осланя единствено на тях. Ако датчиците отчетат, че водачът е прекомерно заплеснат, незабавно се подава сигнален сигнал и автоматизираните функционалности се изключват. Сигурността постоянно е била приоритет №1 на Volvo, а амбициозната цел на шефовете на компанията сега е да създадат по този начин, че след 2020 година никой да не умира или да бъде раняван съществено при случай с кола от марката. Стъпка в тази посока е системата за автоматизирано прекъсване, която освен предотвратява челни конфликти, само че и произшествия при придвижване за заден ход, когато видимостта е мощно увеличена. Сензорите на Volvo V60 разпознават на мрачно и на ярко животни, пешеходци и велосипедисти на пътя.

Шведският автомобил дава опция за прилагане на най-модерните информационни технологии. Тези функционалности се ръководят от огромния пъстър сензорен екран на централната подпора, откъдето се влиза във всички менюта. Изцяло цифров е и контролният уред зад кормилото, а за по-голямо улеснение лидерът разполага и с Head-Up екран на равнището на очите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР