Сигурен съм, че коалицията ще устои и на тази буря“.

...
Сигурен съм, че коалицията ще устои и на тази буря“.
Коментари Харесай

Атанасов: България може да изпрати оръжия за Украйна, без да се разпада коалицията

„ Сигурен съм, че обединението ще устои и на тази стихия “. Така депутатът от Демократична България Атанас Атанасов разяснява пред Нова телевизия трусовете при ръководещите поради военната помощ за Украйна.

„ В това мъчно време - война, инфлация и толкоз доста проблеми за страната, българите не желаят избори, а политиците да проявят храброст. Призовавам всички, които сме част от това болшинство, да проявим храброст в тази обстановка ”, сподели още зам.-председателят на Народното събрание.

По думите на Атанасов България може да даде оръжие на Украйна, без държавното управление да бъде свалено. „ Едно е какво ще се случи по проблема в пленарната зала, друго е ориста на държавното управление. За поддръжка на решението за предоставяне на оръжие на Украйна в Народното събрание има голямо болшинство ”, акцентира депутатът.   

Според него става въпрос за цивилизационен избор и посочи, че артикули на българската военна промишленост от дълго време са на територията на Украйна. „ Въпросът е на коя страна застава България. Да се правиш в същото време на безпристрастен, значи да застанеш на страната на агресора ”, посочи Атанасов.

„ Военната помощ на България е там. Трябва да се вземе позиция. Ние ще бъдем твърди в това отношение. Без да смъкваме държавното управление, без да го напущаме, в случай че нашата позиция не получи поддръжка, ние имаме метод да се разграничим от това и тези, които не желаят да поддържат даването на военна помощ ”, безапелационен е Атанасов. Той е уверен, че в случай че се гласоподава скрито - ще има 200 гласа за това решение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР