Сигнали за взривни устройства са получени днес в общо 15

...
Сигнали за взривни устройства са получени днес в общо 15
Коментари Харесай

Пореден ден с десетки сигнали за бомби в училища в цялата страна

Сигнали за взривни устройства са получени през днешния ден в общо 15 учебни заведения в град Стара Загора и в други обитаеми места в общината. Това удостовери за Българска телеграфна агенция старши контрольор Михаил Михов, шеф на група " Оперативен център " към Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в регионалния град.

Всички учебни заведения са съществени. Това съобщи заместник-кметът Надежда Чакърова. Тя уточни, че сега се организира среща с представители на Регионалното ръководство на образованието и Министерство на вътрешните работи, на която се разискват ограничения по отношение на получените сигнали.

Всички учебни заведения са евакуирани. Родителите взимат поетапно децата си.

Сигнал за бомба беше получен и през вчерашния ден на имейла на Търговска гимназия " Княз Симеон Търновски ", предава Българска телеграфна агенция.

Шест са учебните заведения в община Велико Търново, в които са получени имейли за сложени взривни устройства, отбелязва БНР.

Отцепен е периметърът и са евакуирани децата и учителите в главните учебни заведения в Дебелец, Водолей, Балван, Ресен, Леденик и Самоводене.

Полицейски екипи правят инспекции, до този миг взривни устройства не са открити.

Отново е получен сигнал за бомба и в столичното 22-ро учебно заведение " Георги С. Раковски ", оповестиха от образователното заведение.

Учениците през днешния ден няма да имат часове.

От няколко дни десетки учебни заведения в страната получават бомбени закани. Софийската градска прокуратура образува следствие за закононарушение против републиката. По случая работи и Главна дирекция " Борба с проведената престъпност ".

Няма действителни закани нито за просветителната система, нито за изборите, разяснява през вчерашния ден тематиката и президентът Румен Радев. Министърът на вътрешните работи в служебното държавно управление Иван Демерджиев заяви, че следствието е доста напреднало и скоро ще има безапелационни данни от кое място идват тези закани.

Също по този начин със заповед на служебния министър-председател се сътвори Междуведомствена работна група, която в период до 31 март ще създаде и изготви процедура за реагиране при опасност за потребление на неподготвено взривно устройство в обекти от сериозната инфраструктура, както и ще актуализира Националния проект за противопоставяне на тероризма, прибавя Българска телеграфна агенция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР