Сигнали за наводнени ниски части на жилища и паднали дървета

...
Сигнали за наводнени ниски части на жилища и паднали дървета
Коментари Харесай

Областният управител на Благоевград: Няма опасност от преливане на Струма и Места

Сигнали за наводнени ниски елементи на жилища и паднали дървета са подадени в Областния щаб за реакция при бедствия и повреди в Благоевград. Към момента изобилните дъждове не основават заплаха от преливане на главните реки Струма и Места, които са под непрекъснато наблюдаване във връзка оповестения оранжев код.

В цялата област изобилните превалявания от дъжд не престават. Това основава действителна заплаха от активиране на свлачищни процеси по основните пътни артерии, предизвести регионалният шеф на Благоевград Бисер Михайлов пред БНР.

" Ситуацията в Благоевградска област е спокойна. Имаме подадени три сигнала за паднали дървета. Имаме и две отводнени изби. Обръщам внимание, че въпреки всичко за през днешния ден имаме сигнален код и той е оранжев за неприятни метеорологични условия ".

Покачват се и равнищата на двете огромни трансгранични реки в региона - Струма и Места, само че са надалеч под сериозните стойности, сподели още Бисер Михайлов:

" Към момента нямаме място за терзание. Нямаме обилни покачвания на оттоците на главните реки Струма и Места. Разбира се, следим равнищата, тъй че при нужда да бъдат предприемани ограничения ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР