Сигнали от различни части на София за остра миризма на

...
Сигнали от различни части на София за остра миризма на
Коментари Харесай

Смачкани варели в депо за вторични суровини обгазиха няколко столични квартала

Сигнали от разнообразни елементи на София за остра миризма на газ изпратиха до Българска национална телевизия фенове. Задушливата миризма се усеща в кварталите  " Надежда ", " Илиянци ", " Военна рампа ", " Банишора ", " Красна поляна ".
Прочетете още
Става дума за бидони с вещество, което се употребява за ароматизатор - маркер за пропан-бутан. То отделя мощна миризма, само че не е рисково, потвърдиха от Регионална инспекция за опазване на околната среда пред Българска национална телевизия.

От Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " потвърдиха, че в депо за вторични първични материали в региона на гара " Север "  е имало смачкване на варели, в резултат на което е изтекло веществото и вятърът го е отнесъл посока центъра. Концентрацията му към този момент понижава. По-рано през днешния ден учебни заведения в засегнатите региони освободиха учениците от занимания.

От Столична дирекция на вътрешните работи оповестиха за Българска национална телевизия, че към 10.30 часа е получен сигнал от " Военна рампа " за миризма на газ. На място обаче е открито, че са запалени бутилки и не става дума за приключване на газ.

Мобилната лаборатория на Столична община ще замерва качеството на въздуха, това е първото за деня. Резултатите ще са подготвени след два часа.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР