Сигнал за починало бебе е получен в Районното управление в

...
Сигнал за починало бебе е получен в Районното управление в
Коментари Харесай

В Казанлък: Новородено бебе почина, след като родителите му не провеждали лечението, назначено от лекар

Сигнал за умряло бебе е получен в Районното ръководство в Казанлък в 07:31 часа на 22 август, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Стара Загора в осведомителния си бюлетин. Полицаите са разкрили тялото на детето, само че не са открити следи от травматични увреждания.

Детето е умряло в дома на родителите си в Казанлък, осведомиха от Апелативната прокуратура в Пловдив, представени от Българска телеграфна агенция. Разследването се управлява под надзора на Районната прокуратура в Стара Загора и е по тази причина, че умишлено не е оказана помощ на момче на 41 дни, за което е имало обвързване да се поставят грижи и което се е намирало в смъртна заплаха.

Детето е било болно и е било прегледано от доктор, който назначил домашно лекуване, само че то не е било провеждано от околните, показват от прокуратурата. Изготвено е умозаключение на съдебномедицинска експертиза, която сочи, че детето е умряло от пневмония.

Наблюдаващият прокурор е дал инструкции за определяне налице ли е отговорно държание, довело до гибелта на бебето. Конкретните инструкции са да се откри по кое време е бил осъществен обзор за заболяване от медицински експерт, да се изискат съответните медицински документи, да се откри подавани ли са сигнали за влошено здравословно положение на детето, към кого и има ли такива подадени към отдел „ Закрила на детето “ към съответната Дирекция за обществено подкрепяне. Чрез свидетелски показания би трябвало да се откри какви са били първичните признаци на заболяване и какви тъкмо ограничения са подхванати за лекуване от страна на околните му.

Активната работа по случая продължава, допълват от прокуратурата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР