Сигнал за нерегламентирано изгаряне на отпадъци е постъпил на зеления

...
Сигнал за нерегламентирано изгаряне на отпадъци е постъпил на зеления
Коментари Харесай

Сигнал за горене на отпадъци вдигна на крак екоинспекцията в Шумен

Сигнал за нерегламентирано изгаряне на боклуци е постъпил на " зеления телефон “ в Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) в Шумен. Според него нерегламентираното заличаване е в региона на ул. " Индустриална “.

Екоекспертите реагираха навреме и направиха незабавна инспекция на място. В хода на инспекцията се откри, че нерегламентираните действия се правят на работна площадка на локално юридическо лице. Служители на сдружението са изгаряли боклуци от хартия, текстил и други биоразградими боклуци (клони от дървета) в два броя железни варела.

След намесата на специалистите от Регионална инспекция за опазване на околната среда запалените боклуци са загасени, като на сдружението са дадени наставления да се преустанови  и да не се позволява наново изгаряния на боклуци на територията  му със период непрекъснат, а наличните отпадъци  открити на инспекцията да бъдат предадени на разположение притежаващо документ по член 35 от Закона за ръководство на отпадъците. РИОСВ-Шумен ще извърши следващ надзор на дадените наставления. Предстои сформиране на акт за определяне на административно нарушаване във връзка осъществените дейности от сдружението.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР