Сигнал за насилие в ямболска детска градина. 7-годишно момче се

...
Сигнал за насилие в ямболска детска градина. 7-годишно момче се
Коментари Харесай

Майка сигнализира за насилие в детска градина в Ямбол

Сигнал за принуждение в ямболска детска градина. 7-годишно момче се оплакало от физически тормоз от страна на учителка. По случая са назначени инспекции за изясняване на случая.

Сигналът за ощипване, дърпане и побутване от страна на учителка в детска градина „ Щастливо детство “ в Ямбол е подала майката на детето. Момчето разказало на баба си какво се случва в градината и по какъв начин се отнася възпитателката към него.

" Мен ме щипят, заключват ме в тоалетната, в кухнята. Когато не ми се спи на обяд, госпожата ме удря с пръстен по главата. Една майка е пристигнала да си взема детето в 4 часа без да ги предизвести и заварва Марти с юргана в коридора до шкафчетата, по нощница ", споделя Радка Димова, баба на момчето.

Майката на момчето се е срещнала с шефа на детската градина преди две седмици, а през вчерашния ден е подала и писмен сигнал за недопустимо държание на педагозите в групата на сина си.

" Аз направих това, което трябваше да направя. За мен е значимо това да не се продължава. Независимо дали е щипан, бутан, или удрян - никое дете не го заслужава. Има си други способи... тук сме ги оставили с цел да бъдем спокойни, че детето ми 8 часа е някъде обгрижвано от някого ", споделя Ваня Калафирова, майка на момчето.

В детската градина има 210 деца и съгласно директорката сигнали за принуждение над децата досега не е имало. Въпреки това към този момент е назначена инспекция

" Поискала съм писмени пояснения от учителите, провела съм вербален диалог с тях. Разбира се, учителите изрично отхвърлят да са надвишили пълномощията си по някакъв метод. Ще създадем всичко, което законът ни разрешава ", съобщи Антония Котева, шеф на ДГ „ Щастливо детство “, Ямбол.

В община Ямбол няма постъпил сигнал по случая, само че администрацията се е самосезирала.

" Вече има образувана дисциплинарна комисия, през днешния ден ще отправим писмо към РУО в нашия град. От " Закрила на детето " представител ще замолим да има, с цел да може да се откри въпросният проблем ", сподели Енчо Керязов, заместник-кмет на Община Ямбол.

Резултатът от инспекциите ще покаже има ли превишаване на пълномощия от страна на педагозите в детската градина. При доказване на упражнено принуждение ще бъдат подхванати нужните ограничения по отношение на причинителите.

Румяна Стефанова/Румен Колев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР