Сигнал за лице, което стреля с пистолет в централната част

...
Сигнал за лице, което стреля с пистолет в централната част
Коментари Харесай

Пенсионер стреля по полицаи в село Брестовене

Сигнал за лице, което стреля с револвер в централната част на заветското село Брестовене е получен към 11:00 часа на 12 септември. При осъществената инспекция от трима полицейски чиновници на Участък Завет е открито, че се касае за 67-годишен мъж от селото. Той е открит в дома си. След отправено предписание да излезе и да съобщи газ-сигналното оръжие, мъжът отхвърля и отправяйки закани за ликвидиране, насочва револвера „ Екол Р29 “ тиня. 9 мм против униформените и създава изстрел. Малко по-късно е арестуван и отведен в районно управление (на МВР) - Кубрат, оповестиха от ОДМВР - Разград.

Започнато е досъдебно произвеждане за закононарушението.

В хода на акцията към 9:40 часа на 12 септември по улица „ Хаджи Димитър “ в Разград е спрян лек автомобил „ Пежо 307 “, ръководен от 67-годишен мъж. Пробата му с дрегер отчела съществуване на алкохол 0,58 промила. При осъществена спомагателна инспекция е открито, че лидерът ръководи МПС, откакто е осъждан за шофиране след приложимост на алкохол над 1,2 промила.

По случая е формирано бързо произвеждане.

По данни за нелегално добити дърва са осъществени претърсвания в частни парцели в село Острово и град Кубрат. В парцела на 54-годишен мъж са открити 8 кубика дървесина без контролна горска марка и документи за генезис. Други осем кубика цер са открити в къщата на 59-годишен кубратчанин.

Образувани са две бързи производства.

Два търговски обекта, намиращи се в град Цар Калоян, също са тествани в хода на акцията. За установените нарушавания са формирани два акта от чиновници от Национална агенция за приходите - Варна, Офис Русе „ Главна Дирекция Фискален Контрол “.

12 КПП-та бяха построени през днешния ден от екипи на Жандармерия, Охранителна и Пътна полиция със задачата да реализират цялостен надзор над автомобилния поток. Мобилни екипи направиха инспекции в игрални зали, казина, автоморги, заложни къщи, питейни заведения, паркове и сборища на лица от дейния престъпен контингент. Проверени са 10 заложни къщи, 2 пункта за черни и цветни метали, 20 сборища, 9 заведения и 13 търговски обекта.

В хода на интервенцията по противопоставяне на битовата престъпност бяха тествани 323 лица и 253 моторни транспортни средства. За установени нарушавания са формирани 10 акта и 74 фиша. Образувани са две досъдебни производства и две бързи производства. Профилактираните лица от дейния престъпен контингент са 19.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР