Сигнал за бедстващи възрастни хора в Царево се разпространява в

...
Сигнал за бедстващи възрастни хора в Царево се разпространява в
Коментари Харесай

Изтощени възрастни хора бедстват в Царево?

Сигнал за бедстващи възрастни хора в Царево се популяризира в обществените мрежи с апел доброволци да оказват помощ при разчистване на покъщнината им.

“Тази заран получих обезпокоителен сигнал от кв. Василико край Царево. Много тежка картина, хората са напуснали под паника, останали са единствено няколко възрастни изцяло изтощени хора. Отправят зов за помощ, да дойдат доброволци да оказват помощ. Имат потребност от младежи, дребногабаритна техника, помпи, да извозят боклуците, тинята, да отводнят етажите. Който има опция, в този момент е сериозният миг, преди да паднат нови превалявания. Предайте нататък, популацията на кв.Василико е в неволя ”, написа на страницата си във фейсбук Христо Рачев.

“Нямаме получен сигнал от “Василико ”, само че ще изпратим хора да ревизират. Обитателите на този квартал са най-вече младежи. Има и такива, които не живеят там, допустимо е едвам в този момент да са пристигнали, с цел да видят парцелите си ”, разяснява кметът Георги Лапчев. Той сподели още, че Царево към този момент се връща към естествения темп. До през вчерашния ден в града е имало доста доброволци, които са разпращани в най-пострадалите региони.

От общинския пресцентър пък осведомиха, че две организации за отбрана на животните са дарили храна за бездомни и дворни домашни любимци, както и почистващи препарати за потърпевши семейства. Оставили и подаяние и за дете от ДГ “Ален Мак ”, чието семейство е измежду потърпевшите при наводнението.

Доброволците поднесли венец пред ветеринарния кабинет на доктор Даниела Йорданова – една от четирите жертви на невиждания потоп.
Бедственото състояние в Царево остава в действие до 18 септември.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР