Сигнал за бебета, вързани за леглата си в сливенската педиатрия.Възмутени

...
Сигнал за бебета, вързани за леглата си в сливенската педиатрия.Възмутени
Коментари Харесай

Сигнал от Сливен: Връзват бебета с бинт за леглата в педиатрията, не ги хранят, за да не ги подсушават

Сигнал за бебета, вързани за леглата си в сливенската педиатрия.

Възмутени майки са изпратили любителски клипове на bTV с обяснението, че това е всеобща процедура в болничното поделение, като дребните деца са оставени без лекарски контрол по цяла нощ, вързани за ръцете и за краката.

Децата се връзват, с цел да се предпазят от пострадвания на абоката, ясно е, че няма по какъв начин при тях да има някой по 24 часа, споделя Мария Георгиева – една от майките, които подават сигнала.

Тук обаче приказваме и за отношение. Имаше едно бебенце на три месеца със тайни в носа, с часове плачеше и се дереше, то се давеше. На момичето, което лежеше в другата стая, също му направи усещане. Излязохме в коридора, искахме да помогнем на това дете, да го вдигнем и да го потупаме, само че нямаше по какъв начин, като беше вързано и също така се карат като влизаме вътре. Решихме да се обърнем към здравно лице. Намерихме една сестра, а реакцията й беше неодобрение. Влезе вътре и затвори вратата, с цел да не се чува ревът на бебето, описа още майката.

Нито отпуши нослето на бебето с физиологичен разтвор, нито направи нещо да му облекчи дишането. Това се случи в неделя вечерта, бебето стартира да плаче в 21 ч. и спря към 2-3 ч. през нощта. Едва на идващия ден, когато застъпи другата промяна, се обърна внимание на бебето и му се почисти нослето, описа още Мария.

По думите й това, с което са вързани децата, наподобява на бинт, връзват се и ръцете и краката на бебетата.

След сигнала на Мария следват и сигнали от други майки. Те описват, че всеобщо децата стоят по този начин вързани съвсем 24 часа.

Преди година и половина тази майка влиза с бебето си в детското поделение на болничното заведение в Сливен. По нейна молба резервираме анонимността й. Разказва, че най-шокиращо било положението на бебетата, признати сами, без майките си.

Бяха вързани, краченцата им, ръчичките – нямаха опция да помръдват въобще. Като попитах за какво са вързани, ми споделиха, че сякаш да не се наранят, да не се ударят. Вързани са с бинт и ги оставят, не ги хранят, основно с цел да не се постанова да ги подсушават. По цяла нощ плачат,  на човек му се свива сърцето като ги огледа, споделя дамата.

Тя е снимала клипове, които демонстрира. Често влизала в стаите, обезпокоена за положението на бебетата. Признава, че дълго време обмисляла дали да подаде сигнал, само че околните й я разубедили.

Директорът на болничното заведение доктор Васислав Петров съобщи, че ще изследва какви са сигналите и ще се запознае с всички гледни точки. " Получих сигнал от майка, която е лежала с детето си в педиатрията за това, че бебетата са връзвани в креватчетата си и разпоредих инспекция “, уточни той. По думите му има сходна процедура, само че тя се назовава фиксиране и се употребява за стеснен интервал от време, когато бебетата са сами.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР