Сигнал за агресия над дете в детска градина. Майка твърди,

...
Сигнал за агресия над дете в детска градина. Майка твърди,
Коментари Харесай

Тормоз над деца в детска градина! Психоложка посегнала на момченце, било ,,малоумник“

Сигнал за експанзия над дете в детска градина. Майка твърди, че детето й е било ударено и афектирано от психоложка в детското заведение. По случая тече инспекция. Сигналът е против детската градина „ Зорница “ в Плевен.
„ Обърнах се към вас, с цел да не се потури случилото се. Психологът на детската градина е блъснала сина ми и го е обидила, наричайки го „ малоумник “, описа майката Веси Стойкова пред bTV.
„ Във вторник моята другарка прибира нейното и моето дете. Те описват по какъв начин госпожа Златанова го е обидила. Казала му е малоумник и му е блъснала пестник на входа на градината. Доста от децата удостоверяват случилото се пред няколко госпожи. Доста майки от първа група споделят, че децата им са били щипани “, добави тя.
„ Твърденията са неуместни, неприемливи и не дават отговор на истината. Подпомагам активността на учителите на групата “, уточни психологът на детската градина Цветелина Златанова.
„ Постъпила е тъжба за принуждение – вербално и физическо против дете. Стартирала е процедура. Предприети са незабавни дейности. Уведомени се способените органи. Работи се казуса. Проверката е за определяне на истинността на изказванията на майката на детето “, изясни Силвия Деянова, шеф на детската градина.
„ Във всяка една просветителна институция има координационен механизъм за предварителна защита за насилието и издевателството. Спазваме Кодекса на труда. Съобразно нормативната база на детското заведение се прави процедурата “, добави шефът.
Според Деянова психологът не изземва функционалности на педагозите.
„ Психологът е с педагогичен функционалности. Той е педагогичен експерт психолог “, сподели Силвия Деянова.
Госпожата си е подала заявление за отпуск. Детето е преместено в другата група.
„ Ако се потвърдят изказванията, ще наложа наказване на психолога “, акцентира Деянова.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР