Сигнал до районната прокуратура за дела по договори с община

...
Сигнал до районната прокуратура за дела по договори с община
Коментари Харесай

ГЕРБ сезират прокуратурата: Действията на новата власт пречат Община Варна да получи правна защита 


Сигнал до районната прокуратура за каузи по контракти с община Варна подава групата на ГЕРБ в локалния парламент.

„ По назначенията на новия кмет Коцев може да се съди за работата на новата власт. А те са малко, зам.-кмет е неговият юрист Деян Иванов, който води и делата на ресторат „ Хоризонт “ против общината за възбраните за коли в Морската градина, за противозаконните обекти към този ресторант. А друго основно предопределение е господин Пламен Китипов – водач на „ Да, България “, водещ кадър в „ Инженерна инфраструктура “, прочут като архитект на частта от бул. „ В. Левски “, която се наводняваше. Тогава той се кри дълго време, което е показателно. “ Това съобщи на конференция общинският консултант от ГЕРБ и някогашен кмет на Варна Иван Портних.

„ През 2007 година по отношение на нуждата от нови жилища общината дава терен на компания „ Стройбилд “ ООД, която след това да обезщети с жилища. Договорът не се съблюдава, а компанията продава терена на своя дъщерна компания.

Общината не получава нищо!

Адресът е „ Дунавски лебед “. Община Варна води дело за незначителност за договорката по процедура на Върховния съд. Адвокат на „ Стройбилд “ ООД е точно Деян Иванов, който в този момент е зам.-кмет, а другояче – юрист на фамилия Коцеви. Варненският областен съд се произнася против община Варна, само че има проблем във Върховния съд, който пък признава претенциите на общината. И преференциално за някой не се апелира на по-горна инстанция! А има още две инстанции. Заради това ще уведомим прокуратурата.

Действията на новата власт препятстват опцията община Варна да получи правна отбрана. Ние сезираме за длъжностно закононарушение, което води до облагодетелстване и безпричинно обогатяване на частни лица. “

Община Варна е трябвало да получи към 900 кв. м. като жилища – 31% от РЗП на постройката.

„ В делата е взела участие и администрацията на кмета Кирил Йорданов. Серия от съвещания е имало през годините, само че пропускът става факт в първите дни от ръководството на кмета от ПП-ДБ Благомир Коцев. Вече няма късмет да се апелира и би трябвало да се търсят други механизми. Деян Иванов от първия ден е до Коцев, изцяло е наясно с проблема, поради това желаеме инспекция. “, оповестява varnanovini.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР