Си Дзинпин обеща нова ера“ на социализма в Китай и

...
Си Дзинпин обеща нова ера“ на социализма в Китай и
Коментари Харесай

Си Дзинпин обеща нова ера на социализма в Китай

Си Дзинпин даде обещание „ нова епоха “ на социализма в Китай и обрисува картината до 2050 година, без да остави никаква вяра за либерализиране на режима, предават осведомителните организации.

Конгресът на ръководещите в Китай би трябвало да  осигури на най-силния човек в Пекин втори мандат отпред на страната, обобщава Франс прес.

Председателят става император?, гласи заглавието на Би Би Си.  Китайският президент по пътя към безспорната власт, е заглавието на френския „ Монд “.

В над тричасова тирада, с великански сърп и чук и червени флагове зад тила, Си Дзинпин прикани конгреса: „ Всеки от нас би трябвало да направи повече за престижа на партията и на китайския социализъм и да се опълчва уверено на всяка дума и деяние, които ги саботират “.

В конгреса вземат участие към 2300 членове на най-голямата партия в света – 89 млн. членове. Дрескодът на форума, който се организира през 5 години, е мрачен костюм и алена вратовръзка. Делегатите посрещнаха президента с ръкопляскане в синхрон като един, а след това изслушаха речта му с набожен унес.

Форумът се организира в Народния замък в Пекин при свръхмерки за сигурност.

Заради конгреса бяха неразрешени футболните мачове, нощните клубове бяха затворени, полицията бе на всички места. Събитието ще продължи до края на седмицата.

Си Дзинпин съобщи на света, че страната му „ ще се отвори още повече “ и даде обещание „ заслужено отношение “ към задграничните компании.

Очаква се Си Дзинпин да получи нов 5-годишен мандат като общоприет секретар на партията и отпред на страната. Възрастовото ограничаване от 68 година за членовете на политбюро – 25-членния орган, който ръководи Китай, може да бъде отстранено поради президента, който ще е на 69 година на идващия конгрес през 2022 година

Си Дзинпин търси метод да се „ путинизира “ и да остане безпределно на власт, разяснява китаистът Жан-Пиер Кабестан от Баптисткия университет в Хонконг. Между двамата има значително прилики.

От идването си на власт през 2012 година Си Дзинпин, определян като най-могъщия китайски водач след създателя на режима Мао Дзедун и реформатора Дън Сяопин, сложи на основни постове свои правилни хора и стартира антикорупционна акция, в която бяха осъдени над 1,3 млн. членове на партията..

Битката против корупцията стигна до върховете на китайската войска и до политическото управление.

При неговото ръководство преходът към „ социалистическа пазарна стопанска система “ е съпроводен от завръщане към марксизма и репресии по всички линии – против интернет, правозащитниците, дисидентите и религиозните.

Си Дзинпин може да бъде вписан в Хартата на компартията – чест, която до момента е оказана единствено на Мао и Дън, и това ще затвърди въздействието му. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР