Швейцарският търговец на енергийни суровини Gunvor Group Ltd. за 2023

...
Швейцарският търговец на енергийни суровини Gunvor Group Ltd. за 2023
Коментари Харесай

Един от най-големите в света търговци на петрол отчете рязък спад на нетната печалба за 2023 година

Швейцарският търговец на енергийни първични материали Gunvor Group Ltd. за 2023 година е получил чиста облага след облагане с налози от 1,25 милиарда $, съгласно финансовите доклади.

Въпреки че този финансов резултат е вторият най-голям в историята на компанията, той е едвам малко над половината от рекордната чиста облага от 2,36 милиарда $, реализирана за 2022 година От компанията Gunvor - която е един от най-големите търговци на нефт и петролни артикули в света, както и значим " състезател " на интернационалните пазари на полутечен природен газ - изясняват резултата за 2023 година главно с по-ниските цени на енергоносителите.

" Пазарните условия като цяло през 2023 година бяха по-малко удобни за търговия с енергийни първични материали, в сравнение с през миналата година ", се споделя в изказване на компанията.

Приходите на Gunvor паднаха през 2023 година до 127 милиарда $ в съпоставяне със 150 милиарда $ година по-рано. В същото време, размерът на търговията със първични материали на компанията нараства до 177 млн. тона през предходната година от 165 млн. тона за 2022 година.

Към края на предходната година, компанията оцени акционерния си капитал на близо 6,16 милиарда $. Gunvor няма външни акционери -генералният шеф на компанията Торбьорн Торнквист има 84,2% от акциите, а останалите акции се употребяват като бонуси за чиновници на компанията.
 Швейцарската Gunvor утрои чистата си облага за 2022-а
Един от най-големите в света търговци на нефт утрои чистата си облага за 2022-а

Това стана макар понижението на размерите на търговията

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР