Швейцарски съд потвърди присъдата на бившия украински депутат Микола Мартиненко

...
Швейцарски съд потвърди присъдата на бившия украински депутат Микола Мартиненко
Коментари Харесай

Потвърдиха присъдата на бивш украински депутат за пране на пари

Швейцарски съд удостовери присъдата на някогашния украински народен представител Микола Мартиненко за изпиране през банки в Швейцария на милиони долари от подкупи, оповестява Българска телеграфна агенция.

Федералният углавен съд също по този начин остави в действие присъдата на различен украинец, който съгласно правосъдните документи е бил финансов консултант на Мартиненко и му е оказал помощ за изпирането на към 3,4 милиона $ от подкупи сред 2009 и 2011 година

Мартиненко беше наказан на 28 месеца затвор, от които 16 условно. Той също по този начин беше осъден с условна санкция в размер на 250 000 швейцарски франка и ще би трябвало да заплати на швейцарските управляващи към 3,8 милиона франка.



Другият обвинен по делото беше наказан условно на 24 месеца затвор и санкция. Мартиненко беше упрекнат, че е взел участие в група, предоставила против подкупи контракти за милиони долари за съоръжение за нуклеарно гориво на компания със седалище в Чехия.

Неговият юрист сподели, че процесът "не е учреден на съответни в действителност и правни детайли " и че клиентът му е "невинен ".

Делото против Мартиненко в Украйна продължава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР