Швейцарски производител на млечни продукти започна експеримент, с който да

...
Швейцарски производител на млечни продукти започна експеримент, с който да
Коментари Харесай

Швейцарски производител подобрява качеството на ементала с музика

Швейцарски производител на млечни артикули стартира опит, с който да ревизира дали музиката оказва помощ за зреенето на ементала, заяви Физ.орг.

В опита "Озвучаване на кашкавала, прекарване сред звука и гастрономията " взе участие и Висшето учебно заведение по изкуствата в Берн. Студентите са обезпечили разнообразни записи - от "Вълшебната флейта " на Моцарт, през техно до "Stairway to Heaven " на "Лед Цепелин " и хип-хоп. Има и ементал, който зрее без помощта на музика.

"Вкусът на кашкавала се дефинира от бактериите и ензимите, които въздействат на зреенето. Убеден съм, че влажността, температурата и питателните субстанции не са единствените детайли, определящи усета, а че и звуците, ултразвуците или музиката могат също да имат резултат " - сподели основателят на опита Бийт Вампфлер, който е ветеринарен доктор и въодушевен производител на ементал.

Бийт Вампфлер се надява ементалът, зрял под звуците на хип-хоп, да бъде най-хубав, тъй като това ще е "възможност за определяне на връзка с младите ".

Питите ементал ще зреят под друга музика няколко месеца. Те ще бъдат дегустирани на 14 март от експертно жури.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР