Швейцарски инженери представиха четириног робот, който може да кара кънки.

...
Швейцарски инженери представиха четириног робот, който може да кара кънки.
Коментари Харесай

Швейцарски инженери "научиха" робот да кара кънки на лед

Швейцарски инженери показаха четириног робот, който може да кара кънки. Те направиха демонстрацията на Международния стопански конгрес в Давос.

Благодарение на специфичен програмен продукт учените достигнали до стадий, в който стартират да основават ходещи роботи с дейни и пасивни колелца на крайниците, написа nplus1.ru.

После те решили да пробват да приспособят един от тези роботи към кънките на лед. Те поставили вместо колела кънки и след малко образование роботът се научил да се плъзга, като може да завива наляво и надясно.
Човек vs изкуствен интелект: Роботи сервитьори в кафене в Будапеща (ВИДЕО) Те сервират, танцуват и беседват с клиентите
Роботите навлизат в всекидневието ни от ден на ден. Вече има такива, които заместват и сервитьорите. В Будапеща да вземем за пример те освен обслужват клиентите, само че пеят и танцуват.
Роботизиран детектор на лъжата ще взема решение кой да влезе в Европейски Съюз Системата iBorderCtrl е в ранна фаза на тествания, само че към този момент има доста критици
А има и по-сериозно приложение на изкуствения разсъдък – предходната година стана ясно, че автоматизирана система за граничен надзор с впечатляващ боеприпас от функционалности ще бъде тествана по външните граници на Европейския съюз. Тя ще може даже да организира „ разпит” на пътуващите и идентифициране на техни погрешни изказвания, с цел да реши кой да влезе и кой не в Евросъюза.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР