Швейцарската звезда в тениса Роджър Федерер е напълно възстановен след

...
Швейцарската звезда в тениса Роджър Федерер е напълно възстановен след
Коментари Харесай

Федерер се завърна на корта

Швейцарската звезда в тениса Роджър Федерер е изцяло възобновен след две интервенции на коляното и възобнови тренировки на корт в родната си Швейцария. В последните месеци 39-годишният Федерер тренираше за мощ и устойчивост във фитнеса, само че към този момент може да стартира и естествена игрова подготовка с ръкета в ръка.

Носителят на 20 трофеи от Големия шлем записа единствено едно присъединяване през годината на Откритото състезание на Австралия през януари, след което се оперира през февруари, само че поради болки той беше заставен да се подложи на още една хирургическа намеса през май.

" На правия път съм. Завръщам се към тренировките на корта, само че няма да прибързвам и да се подлагам на ненужно напрежение. Ще стартира да играя още веднъж в Тура, когато съм подготвен на 100 %. На този стадий мисля, че ще мога да се завърна на Откритото състезание на Австралия през януари ", сподели той.

" На този стадий не мога да упражнявам повече от два часа с ракета в ръка. В последно време работих главно за мощ и устойчивост. Хубавото е, че нямам болки. Повече интервенции няма да бъдат нужни ", добави Федерер.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР